FANtv-nl-logo-mobile

MV Agusta F4 1000

Deze MV Agusta is te vergelijken met een temperamentvolle Zuid-Amerikaanse vrouw. Dit beestje moet je temmen, anders gaat het er met jou vandoor. De MV Agusta is een echte racemachine waarmee je prima uit de voeten kunt op de snelweg, maar je moet er echt niet mee in de stad rijden.


Meccania Verghera Agusta S.p.A. Gallarate, MV Agusta in het kort, is een Italiaans merk van motorfietsen. Oorspronkelijk was het bedrijf een fabrikant van vliegtuigen en helikopters, maar onder aanvoering van directeur graaf Domenico Agusta werd in 1945 in Gallarate begonnen met de bouw van motorfietsen. En dit is zeker niet zonder succes geweest.

Rijgedrag
De F4 1000 bezit 1000cc en is goed voor maar liefst 166 pk op het achterwiel. Dit zijn een hele hoop pk'tjes en vereist ook enige rijkunsten. Vooral in de bochten is het oppassen. Deze racemachine heeft een kantelmoment waarop je de gashendel open moet zetten, anders gaat hij er met je vandoor. Of zij, want het is net als een leuke, slimme en vooral mooie vrouw die jou flink onder de duim heeft.De motor heeft flink wat race-eigenschappen meegekregen. De wielen hebben een snelwisselsysteem, zodat je binnen no time nieuwe banden op je motor kunt plaatsen. Ook de zijkappen zijn met snelsluitingen bevestigd. Je kunt zo bij de versnellingsbak, die je met wat simpele handelingen eruit kunt halen.Design
De motor is niet alleen snel, maar zier er ook snel uit. De tank is zo vormgegeven dat je deze tussen je benen kunt klemmen, zodat je één met de motor wordt. Doordat je de voetpads kunt verstellen, is het makkelijk om de juiste zithouding af te stellen. De complete neus ziet er snel en strak uit, evenals de kuip. Deze ziet er niet alleen welgevormd uit, hij zorgt er ook voor dat de wind wordt tegengehouden.Eigenlijk is de hele motor gewoon lekker om naar te kijken. Als je naar de achterkant van de motor kijkt, loopt het kwijl je al in de mond. De kleine 'staart' met het ingebouwde remlicht steekt uitdagend naar achteren. Daaronder vind je maar liefst vier uitlaatpijpen, waarvan je de aanwezigheid zeker niet kunt missen. Zeker niet als je het gas eens flink opentrekt. Wat een geluid komt daar uit!Deze geweldige scheurmonster zijn zeker niet goedkoop. Je legt er ongeveer 25000 euro voor neer, maar dan heb je ook wat.


 Vergelijkbare artikelen