FANtv-nl-logo-mobile

BMW R1200ST

De BMW R1200ST staat symbool voor een nieuwe stap van BMW om de motoren een nieuw design mee te geven, maar ook snellere, lichtere en krachtigere fietsen te bouwen.De BMW R1200ST is de waardige opvolger van de 1150ST, maar streeft wat betreft het motorblok zijn voorganger voorbij. Dit blok is namelijk afkomstig van de R1200GS met natuurlijk enkele aanpassingen.


Rijgedrag
Deze sports tourer rijdt superieur en is confortabel voor zowel de berijder als de passagier. Het zadel is ook nog eens in hoogte verstelbaar, waardoor je altijd de perfecte zithouding kunt creëren. De steps zijn iets naar achteren geplaatst zodat je lekker sportief kunt toeren. De machine zit vol met techniek. Ten eerste is het motorblok dus familie van het GS-blok. Hij levert 110 pk en heeft een koppel van 115 Nm. De elektrische rembekrachtiger zorgt ervoor dat je gedoseerd kunt remmen. Door de telescopische voorvork houdt de motor optimaal contact met de weg.


Een ander leuk technisch snufje is het single wire systeem. Dankzij dit systeem wordt alle informatie van het motormanagment naar de sensoren via één draad met elkaar verbonden. Voor de zekerheid is er een tweede draad naast gehangen, voor het geval de eerste het begeeft.


Design
Het ontwerp en de configuratie van de R 1200 ST zijn echter afgeleid van de R 1200 RT die in januari 2005 zijn intro maakte. De afkorting 'ST' staat voor 'Sports Tourer', een uitermate toepasselijke benaming. Het meest opvallende detail van deze motor is de futuristisch ogende neus met zijn indrukwekkende koplamp.


Als de R1200ST op je af zou rijden, zou hij zeker intimiderend overkomen. Het dashboard bevat een kilometerteller, toerenteller en de overige meters zijn digitaal. De ruit is verstelbaar, zodat je geen last van de rijwind meer hebt. Naast de ruit zijn ook de handvaten, de voetsteunen en het zadel te verstellen.


Deze fiets is in ieder geval lekker om sportief mee te toeren. Mocht je nog wat bagage mee willen nemen, dan kun je met gemak de koffers aan de zijkanten klikken.
Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl