FANtv-nl-logo-mobile

Benelli Tornado TRE 900RS

Wat een verschijning: de Benelli Tornado. Als hij komt aanrijden lijkt het net een zoemende wesp die op je afkomt vliegen. Dit is een motorfiets om bij weg te kwijlen.Rijgedrag
Het motorblok is vrij speciaal: een parallelle drie-cilinder 900cc. Dit blok bevindt zich logischerwijs tussen twee werelden: die van een twee-cilinder en die van een vier-cilinder. Een twee-cilinder heeft vaak een sterke koppel en de vier-cilinder is een hoge toeren machine. De drie-cilinder bevat het beste van beide werelden. De motor klinkt wat roffelig, maar hij trekt ver door. Het grappige is dat de blokken zo uit de racerij komen. Je kunt de drie-cilinder ook naar een twee-of vier-cilinder ombouwen op basis van hetzelfde blok.


De wielen zijn van aluminium, waardoor de motor lekker licht rijdt. Het frame is uniek. De stalen buizen lopen door de kuip en komen samen in een aluminium gietstuk. Dit systeem vangt de trillingen op, zodat het een stuk prettiger rijden wordt. Zeker als je op hogere snelheden gaat scheuren. De radiator is achter geplaatst, waardoor het motorblok iets naar voren verschoven kon worden. Dit komt de rij-eigenschappen ten goede.


Design
De motor beschikt over een flitsend design. Deze motor lijkt op een wesp met zijn spitse neus en smalle bodywork. De knipperlichten zitten niet in de spiegels, zoals gewoonlijk bij de Italianen, maar ze zitten in de kuip verwerkt. De achterlichten zijn subtiel in de kont verwerkt.


Het lekkerste van de motor zijn misschien wel de twee vinnetjes die lucht happen. Doordat de radiator achterin ligt, is de kuip aan de onderkant heel smal en dat maakt het bodywork weer aërodynamisch. Het carbon voorspatbord maakt het geheel weer af. Het enige minpuntje is de beperkte (lees: geen) bagageruimte, doordat de cooling achterin ligt.Hij is al te koop vanaf 23.000 euro.


 


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl