FANtv-nl-logo-mobile

KTM Superduke

Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden voor de KTM 990 Superduke. Het gevoel dat deze motor je geeft als hij in beweging komt is gewoonweg onbeschrijfelijk.Rijgedrag
KTM herontdekte de Streetfighter die een geweldige wegligging heeft. De Superduke vliegt op de millimeter precies door de bochten. Hij is radicaal en robuust. Het landschap trekt steeds sneller aan je voorbij, je voelt de weg, de krachten van de motor en het enige wat je wilt is...meer rijden.


De KTM 990 Superduke is een heftig beestje. Deze sportieve naked bike met 999cc tweecilinder v-blok is goed voor maar liefst 120 pk bij 9000 toeren per minuut. Het is een motorblok van een 950 Adventure, maar dan flink opgeschroeft.


Als je rustig rijdt, gromt de motor alsof er verder weinig speciaals aan is. Maar zodra je het gashendel opentrekt, voel je de Superduke gaan! Gelukkig is de voorvork verstelbaar zodat je altijd een ideale wegligging kunt creëren. De remschijven voor zijn 320 millimeter en achter 220 millimeter en die zul je af en toe best nodig hebben.


Design
De Superduke heeft duidelijk een eigenzinnig design en over smaak valt uiteraard te twisten. De kleine neus met grote koplampen zijn typisch voor deze streetfighter. De radiator aan de voorkant is netjes weggewerkt bij de robuuste happers. Alles aan de motor is eigenlijk grof. Deze motor is niet om naar te kijken en dat weet je eigenlijk wel als je er eenmaal op gereden hebt.


Ook de cockpit heeft een ruige uitstraling. De tellers zijn met schroeven in het plastic weggewerkt. De flinke uitlaat is netjes verstopt (in zoverre dat kan) onder het zadel en produceert een enorm brullend geluid.


 


Vergelijkbare artikelen