FANtv-nl-logo-mobile

Star Twin ThunderStar - Sportieve dieselmotor

Veel motorliefhebbers gaan graag een eind touren met hun scheurmonster. Als je een sportieve motorfiets hebt, is het ook wel eens lekker om het gas open te trekken. Dit soort ritjes kost natuurlijk de nodige centen aan brandstof. Een dieselmotor zou natuurlijk uitkomst bieden. Het is geen sprookje, hij bestaat echt!De motorfiets is ontwikkeld door Kees van der Starre en ing. Jeroen Bernart van Star Twin Motors te Loenen en gemaakt met behulp van voornamelijk Nederlandse onderdelen en bedrijven. ,,Veel auto's zijn al voorzien van goede dieselmotoren en competitief zijn deze net zo goed als benzinemotoren", aldus Kees van der Starre. ,,Dit wilde ik graag combineren met motoren, zodat deze ook zuiniger zijn en meer koppel leveren."


Rijgedrag
Bij het ontwerpen en bouwen van de ThunderStar 1200 TDI is gebruik gemaakt van diverse vernieuwende technieken voor optimale kwaliteit. Daarbij is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van materiaal van Nederlandse bodem en bijzondere giettechnieken, ontwikkeld door Verdult in Heerhugowaard.


De GP race vering, de lichte remmen en de carbon velgen zorgen voor een optimale wegligging. Met diesel als brandstof en directe injectie rijdt de motor bijzonder zuinig


zonder in te leveren op vermogen en accelleratie. Dit alles bij elkaar maakt de ThunderStar 1200 TDI een bijzonder gebruiksvriendelijke, krachtige en zuinige motor-fiets. Een motorfiets met een motorblok geschikt voor een verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden: races, stadsverkeer, lange afstanden en off the road ritten.


Design
De ThunderStar is afgemonteerd met top-of-the-bill spullen zoals een superlichte WP grand prix schokdemper en voorvork, zeer mooie carbon velgen van BST, felle remmen van PFM en een modern vakwerkframe en carbon kuipwerk uit eigen huis. Door alle onderdelen direct op het blok te monteren en het gebruik van velgen en kuipwerk van carbon weegt de ThunderStar 1200 TDI rijklaar slechts 205 kg.


Dit is best zwaar voor een sportfiets, maar hij blijft uniek!


 

Vergelijkbare artikelen