FANtv-nl-logo-mobile

Kawasaki Ninja ZX-10R - Suizende straaljager

Je bent op zoek naar de adrenalinestoot die alleen een forse dosis paardenkrachten je kan geven. Je leeft voor het gehuil van hoge toerentallen die de haren in je nek rechtop zetten. Je motto is: een bocht is er om op z'n scherpst aangesneden te worden. Je bent geboren voor de Ninja ZX-10R.Rijgedrag
Het ultracompacte, vloeistofgekoelde, 998 cm3, 4-cilinder, 16-kleppen motorblok, is een meesterwerk op de weg. Gevoerd door een Ram-Airboosted brandstof injectiesysteem slaat de opwinding toe op het moment dat je de contactsleutel omdraait.


Hoe voelt het om te rijden op een motor die meer dan één paardenkracht per kilo levert? Denk aan een straaljager. Denk aan een haai in een vijver met karpers. De 10R verslindt de concurrentie met huid en haar, dankzij unieke handling en spectaculaire remmen. De Ninja ZX-10R: een waar roofdier.


De ergonomie van de 10R is ontworpen om je in het zadel te houden, ook wanneer je de motor de sporen geeft en door haarspeldbochten suist. DLC (Diamond-Like Coating) op de binnenste buizen, geeft de volledig instelbare 43 mm lichtgewicht aluminium voorvork net dat beetje meer in de bochten.


Het volledig instelbare Uni-Trak systeem houdt ondertussen het achterwiel in het gareel. Een elektronische immobilizer, die in verbinding staat met de ontsteking, zorgt ervoor dat de motor alleen start wanneer jij dat wilt. Dat slaapt heel wat rustiger.


De brandstoftank is aangepast aan de vorm van het menselijk lichaam en de verhouding tussen zadel, stuur en voetsteunen is ideaal. Zonder overdrijving: de 10R zit gegoten als een racehandschoen.


Design
Robuustheid, slankheid en lichtgewicht zijn alles. De balken van het korte frame bevinden zich boven de motor, niet er omheen. Samen met een lange gestabiliseerde swingarm reageert de 10R sneller dan Lucky Luke op zijn schaduw.


De overzichtelijke cockpit maakt het makkelijk om in één oogopslag te zien waar je aan toe bent. Alles wat je wilt weten over de indrukwekkende prestaties van de 12R glashelder en binnen handbereik. 

Vergelijkbare artikelen