FANtv-nl-logo-mobile

Buell XB9SX

Wil je een motor met een exclusief design met soepele rij-eigenschappen en een flinke krachtbron? Dan ben je bij Buell aan het juiste adres. Deze ziet er niet alleen flitsend uit, maar heeft ook een 984cc motorblok die 83 pk voortstuwt.
Rijgedrag
De Lightning CityX XB9SX is speciaal gebouwd voor de stadsjungle. Deze motor heeft een stoer uiterlijk en levert prestaties, die geschikt zijn voor het stadsverkeer: een combinatie van soepel rijgedrag met een gespierde krachtbron uit de middenklasse. Het hart van de Lightning CityX is het Buell Thunderstorm 984cc motorblok, een lucht/olie/ventilator-gekoelde 984 cc V-Twin 45° met benzine-injectie, die 83 pk voortbrengt.


De wielbasis is kort: 1320 mm, de balhoofdhoek is 21 graden en de naloop 85 mm. Dankzij deze eigenschappen kun je prima met deze motor door het verkeer manoeuvreren. Het massieve aluminium frame herbergt de benzinetank met een inhoud van 14 liter en de uitlaat zit onder de motor. Hierdoor ligt het zwaartepunt laag en reageert de motor beter op stuurbewegingen. De 43 mm upside-down voorvork is makkelijk te verstellen.


Design
Het exclusieve blauw-zwarte ontwerp van de Lightning CityX geeft de motor en zijn rijder een heel aparte flair: ruig, no-nonsense. De Hero Blue luchtfiltercover en het flyscreen zijn gemaakt van een nieuw doorzichtig plastic, dat kleur geeft aan de motor en ook bepaalde mechanische elementen zichtbaar maakt.


Dit nog nooit vertoonde doorkijkelement maakt de Lightning CityX tot de ultieme naked bike. De Lightning CityX heeft Villain Black gegoten aluminium wielen en een Midnight Black kuip en voorspatbord. Als het wat donkerder wordt krijgt het instrumentenpaneel een blauwe gloed. Deze naked bike is uitgerust met stuurbescherming en voor de koplamp is een rooster geplaatst.


Kijk naar het videofilmpje voor een rijtest met de Buell XB12R Firebolt en de Buell XB9SX.


 


Vergelijkbare artikelen