FANtv-nl-logo-mobile

Veiligheid: motorkleding

Motorkleding moet aan een groot aantal eisen voldoen. Het moet goed zitten, het is heel erg belangrijk dat het je bescherming biedt bij een val en het moet geschikt zijn voor diverse weersomstadigheden. 


Motorkleding is erg belangrijk. Zonder goede kleding kan een onschuldige val grote gevolgen hebben. Het blijft echter belangrijk dat je de ongelukken voorkomt. Veel mensen hebben de neiging om, als ze zich meer beschermd voelen door de motorkleding, meer risico te nemen.


Motorkleding moet je beschermen tegen het glijden over het wegdek en tegen de impact van botsingen. Bij het glijden over het wegdek moet je motorkleding zorgen dat je niet helemaal wordt open geschaafd door het asfalt. Daarnaast moet het er lang over doen om warmte op te nemen. Bescherming tegen een impact van een botsing gaat op twee manieren. De klap kan verdeeld worden over een groter gebied en kan geabsorbeerd worden.


Het gebruikte materiaal van de kleding moet dus bestand zijn tegen schuifpartijen en is voorzien van een hele reeks protectoren op de schouders, rug, onderbenen en knieën. De ideale bescherming voor je benen en voeten zijn een paar stevige laarzen die zowel de voet, de enkel als het onderbeen beschermen.

Goede motorhandschoenen beschermen niet alleen de vingers en de hand zelf, maar ook de pols. Het is namelijk een reflex om van een vallend persoon om zich met zijn handen op te vangen. Een veilige helm is natuurlijk ook noodzakelijk. Voor een optimale bescherming moet de helm een recent en goedgekeurd exemplaar zijn die perfect past.

Vergelijkbare artikelen