FANtv-nl-logo-mobile

Kinderen achterop de motor

Kinderen mag je volgens de wet meenemen op de motor, maar is het ook verstandig?

Volgens de wet mogen kinderen mee op de motor. Ze moeten dan wel een goed passende helm dragen, die door middel van een sluiting op een deugdelijke wijze op het hoofd is bevestigd. Toch is het niet aan te raden om je kinderen mee te nemen op de motor. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een kind blijft erg kwetsbaar.

Als je toch besluit je kind mee te nemen, let dan in ieder geval goed op de volgende zaken. Neem je kind pas achterop als het voldoende kracht heeft om zich goed aan je vast te houden. Dit is erg belangrijk wanneer je bijvoorbeeld een nood manoeuvre moet maken. Het is ook belangrijk dat het kind bij de voetsteunen kan.

Zorg voor een goedpassende helm. Er zijn fabrikanten die al helmen leveren vanaf de maat xxs. Let daarbij tevens op dat de helm niet te zwaar is. Bij een ongeval komen er enorme krachten op een nek te staan.

Koop echte motorkleding voor het kind. Voor die paar zondagmiddagen dat het kind achterop gaat is het volledig aanschaffen van een motor outfit een behoorlijke uitgave. Maar de kosten wegen natuurlijk niet op tegen de gevolgen van een val van de motor zonder deugdelijke kleding.

Vergelijkbare artikelen