FANtv-nl-logo-mobile

Noorwegen stopt met cable-barriers

Ook in Noorwegen wordt met succes strijd geleverd tegen de cable-barriers. In het Scandinavische land worden geen nieuwe cable-barriers meer geplaatst.


Na jaren van politieke strijd is het de NMCU, de Noorse zusterorganisatie van de MAG (Motorrijders Actie Groep), gelukt om de Noorse regering ervan te overtuigen dat de cable-barriers een groot risico vormen voor motorrijders.


Tijdens een persconferentie in Oslo maakte minister Liv Signe Navarsete bekend dat zij heeft besloten vanaf nu uitsluitend vangrails te plaatsen die rekening houden met de veiligheid van motorrijders. Cable-barriers worden niet meer geplaatst. Er is nog geen overeenstemming bereikt over het verwijderen van bestaande cable-barriers.

In heel Europa maken motorrijders bezwaar tegen het gebruik van staalkabels als vangrail. In Denemarken worden deze al verwijderd en in Nederland hebben het parlement en de minister van verkeer zich uitgesproken tegen het gebruik ervan. In het Europees parlement gaan stemmen op voor een Europees verbod op cable-barriers.

Vergelijkbare artikelen