FANtv-nl-logo-mobile

Bescherming tegen de kou op de motor

Met de winter in aantocht wordt het ook steeds kouder. Veel motorrijders besluiten dan om de motor in de garage te laten, maar een groep motorrijders rijdt gewoon door.

Als je besluit om ook in de winter je motor te pakken, dan mag goede en warme kleding niet ontbreken. Goede bescherming tegen de kou is zelfs van levensbelang, want als jezelf niet goed beschermt dan neemt je concentratievermogen en reactiesnelheid af en dat gaat ten koste van je eigen veiligheid.

Goede motorkleding is essentieel om tijdens koude tochten warm te blijven. Het is algemeen bekend dat diverse lagen kleding je beter warm houden. Dus het dragen van zoveel mogelijk lagen is aan te raden. Zorg niet alleen voor lagen die je warm houden, maar ook voor een laag die je beschermen tegen wind en regen.

De belangrijkste delen van je lichaam om warm te houden zijn je hoofd, nek en je lichaam. Veel mensen richten zich te veel op de voeten en handen, maar die verdienen het minste aandacht. Prioriteit moet het lichaam zijn. Als je hoofd en lichaam koud worden dan zorgen je hersenen er voor dat de bloedtoevoer naar je ledenmaten afneemt.

Nadat je goed hebt aangekleed dan verdienen je handen en voeten de aandacht. Een extra paar sokken en warme handschoenen zijn uiteraard het middel om deze warm te houden. Let op dat je niet te dikke handschoenen aanschaft. Deze kunnen je namelijk belemmeren bij het bedienen van de rem en koppeling.

Tegenwoordig zijn er ook veel elektrisch verwarmde kleding te koop. Leg hier ook weer de prioriteit bij je lichaam en schaf eerst een elektrisch verwarmd vest aan voordat je aan zulke handeschoenen denkt. Elektrisch verwarmde kleding is erg goed en zeker een investering waard.

Tags: motorkleding, winter

© FANtv.nl