FANtv-nl-logo-mobile

Bescherm je gehoor

Als je met de motor op pad gaat, is het belangrijk dat jezelf goed beschermt.  Denk dan niet alleen aan een helm en goed motorpak, maar ook aan gehoorbeschermers.

Regelmatig rijden in windruis leidt tot gehoorschade. Je hebt dit niet direct in de gaten, want dit gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een kwestie van tijd. Wie lang genoeg wordt blootgesteld aan lawaai, krijgt te maken met gehoorschade.

 

Het gevaar van gehoorschade komt al om de hoek kijken bij een geluidsniveau van 80 dB. Als je 100 km/h rijdt met de motor dan heb je al te maken met 94 DB. Bij 120 km/u wordt onder de helm gemiddeld 98 decibel windruis gehaald. Dit komt overeen met het geluidsniveau van een cirkelzaag.

Om je gehoor te beschermen kan je Alpine MotoSafe gebruiken. Deze universele oorbeschermers zijn uitgevoerd met speciale windruisfilters. Hierdoor wordt windruis gedempt, je voorkomt gehoorbeschadiging en tijdens het rijden wordt je veel minder snel moe.

Een ander voordeel is dat je andere geluiden beter hoort, zoals motorgeluid, verkeer, duopassagier, portable telefoon en intercom. MotoSafe beschermt dus niet alleen je gehoor, maar verhoogt ook de veiligheid.

De beschermers zijn uitgevoerd met twee sets, zelf verwisselbare, windruisfilters met gemiddelde en zware demping. De open kanaaltjes zorgen ervoor dat er geen drukverschillen ontstaan. 

 

Andere gehoorbeschermers  van Alpine zijn de Otoplastieken. Deze gehoorbeschermer worden op maat gemaakt. In een laboratorium wordt van je oorafdruk een perfect passend oorstukje gemaakt. Daarin worden speciale windruisfilters geplaatst, waardoor je motor en het verkeer goed hoorbaar blijven. Je gehoor wordt dus niet afgesloten.

Tags: wind, gehoor

Vergelijkbare artikelen