FANtv-nl-logo-mobile

Marokko: verrassend vakantieland

 

Steeds meer mensen ontdekken Marokko als vakantiebestemming. Maar het land van het sprookje van duizend-en-een-nacht, is vooral verrassend met tal van onvermoede extra's.

Het is een zeer gastvrij land waar je (ook als vrouw) overal alleen kan rondreizen om te genieten van de culturele verscheidenheid, het adembenemende landschap, de alom aanwezige kunst, de bijzondere architectuur en de pracht en praal van paleizen.

 

 

In Marokko kun je terecht voor steden trips, strandvakanties, skivakanties en rondreizen. Om het toerisme de komende jaren te verdubbelen heeft de Marokkaanse regering ambitieuze plannen. Er komen verschillende luxueuze hotels langs de Atlantische kust en aan de Middellandse Zeekust.

Stranden en oude steden
De Marokaanse kusten (3.500 kilometer!) zijn rijk aan natuurschoon. Rotsen en mooie stranden wisselen zich af, en langs de kust bevinden zich vele mooie oude steden die een echte oosterse sfeer uitstralen. Op de vele markten (souks) proef je ook deze sfeer, en kun je prachtig handwerk kopen.

 

 

Marokko kent overwegend een meditariaan klimaat. Met name de zuidelijke stranden bieden het hele jaar een aangenaam klimaat. Het uitgaansleven is vooral te vinden in de grote steden Casablanca en Tanger.

Hoge bergen en ski-oorden
Bergen kent Marokko ook. Er zijn zelfs een tiental pieken te vinden die boven de 4.000 meter uitkomen! Wintersport in Marokko is dan ook minder vreemd als het klinkt. De Marokaanse regering stelt dan ook veel in het werk om de wintersport toeristen naar Marokko te halen. Om de wintersporttoerist extra te behagen, wordt het skigebied op 80 kilometer ten noorden van Marrakech uitgebreid tot een heus skioord. In alle berggebieden van Marokko zijn echter nu al wintersportcentra te vinden. Bijvoorbeeld in Ketama, Mischliffen en Oukaimeden.

 

 

In de Hoge Atlas is ook de meest spectaculaire natuur te vinden. Het is er wel droog. Dit in tegenstelling tot de milde Midden-Atlas. Daar vind je zijn meren, riviertjes, watervallen en cederbossen.

Een rijke geschiedenis
Overal zijn monumenten te vinden van verschillende culturen, zoals die van de Berbers, de Romeinen en van de Arabisch-islamitische cultuur. Sommige oude Berberdorpen zijn omgeven door muren met bastions. Een populair voorbeeld van zo'n ksar (vestingdorp) is Âït-Benhaddou. Daarnaast zijn er de kasba's, lemen burchten die vierkant van vorm zijn met vier hoektorens. Sommige kasba's hebben zelfs meerdere burchten binnen hun muren. Vooral de Berberkasba's van Telouet, Âït-Benhaddou, Boumalne, El Keela-des-Mgouna en Tinerhir zijn de moeite van een bezoek waard.

 

 

Naast deze Berber-monumenten zijn er vele bouwwerken in Moorse en Islamitische stijl. Aanraders zijn Fès, Marrakech, Meknès en Rabat (de vier koningssteden), Tanger, Salé en Tétouan. De heilige stad Chéchaouen mag je tijdens een rondreis niet overslaan. Hier vind je veel Moors-Andalusische architectuur, zoals de Taza met Grote Moskee, de Andalusische Moskee met een minaret uit 1200) en het sultanspaleis.

 

Handige links:

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl