FANtv-nl-logo-mobile

Caïro: Een bruisende stad met veel historie

 

Pyramiden, historische schatten, maar ook een bruisend nachtleven, bazars en moderne winkelcentra. In en rond Caïro is het allemaal te vinden.

Caïro, met meer inwoners dan heel Nederland bij elkaar, is een drukke en hectische Afrikaanse stad. Het is de grootste stad van het Afrikaanse continent. Het is ook de stad van de beroemde piramides Gizeh, van het Egyptische Museum, van Toetanchamon en Nefertiti, van de Sphinx en van de Nijl. Caïro is Afrikaans en Arabisch tegelijk. Je vindt er kleurrijke mensen, bazaars, restaurantjes, trendy bars, terrasjes aan de Nijl en nog veel meer! Geniet van een totaal andere cultuur en dompel jezelf onder in de bruisende Arabische hectiek van Caïro!

 

 

Maar vergeet ook de volgende toeristische trekpleisters niet te bezoeken:

 

Egyptisch Museum
Hier vind je een unieke collectie faraonische kunst met bijna 100.000 stukken behorend tot het Oude, Midden en Nieuwe koninkrijk en latere perioden. Het museum is chronologisch geordend in tientallen zalen. De schatten van Toetanchamon vormen de topattractie van dit museum. Alle spullen uit zijn graf zijn keurig gerangschikt in vitrines.

 

 

De drie pyramiden
De meest bekende piramides uit Egypte zijn die van Gizeh vlakbij Caïro. Het complex bestaat uit de piramide van Cheops, Chefren en Mycernius. Die van Cheops is de grootste, je doet er ongeveer een kwartier over om er omheen te lopen.

 

 

Het is een van de zeven wereldwonderen en de enige die nog echt bestaat. De vraag hoe de Egyptenaren ooit zulke grote piramides hebben kunnen bouwen blijft een raadsel. Je kunt een kijkje nemen in een van de piramides, maar door de enorme hitte en de smalle en lage gangen is de toegang beperkt. Als u graag de binnenkant wilt bekijken dan moet je er 's morgens of 's avonds vroeg bij zijn.

 

De Sfinx
De Sfinx is een mythologisch wezen met het lichaam van een leeuw en een menselijk hoofd. Het is het heilige symbool van het verbond tussen de sterkste fysieke en intellectuele krachten op aarde. De Sfinx is 20 meter hoog, en ongeveer 73 meter lang en bewaakt al eeuwen de piramide van Chefren. De Sfinx is uit een natuurlijke rots gemaakt en heeft de eeuwen goed doorstaan.

 

 

Dodenstad Sakkara
Deze stad wordt ook wel het grootste openluchtmuseum van het land genoemd.

 

Er bevinden zich meer dan 15 piramides waarvan de trappenpiramide van Djoser de belangrijkste en tevens één van de oudste bouwwerken uit de geschiedenis is. De stad zelf beslaat een enorme oppervlakte en het was vroeger de begraafplaats voor de inwoners van de nabijgelegen stad Memphis.

 

 

Mohammed Ali Moskee
Dit is de meest opvallende moskee van Caïro. De moskee staat in De Citadel van Egypte en is vernoemd naar de man die van 1805 tot 1848 over Egypte heerste. De gigantische moskee bestaat uit een hele grote koepel en vier kleinere koepels en is de blikvanger van De Citadel. Vooral door de 80 meter hoge minaretten ziet u de Moskee zeker niet over het hoofd. Binnen in trekt de gigantische luchter meteen de aandacht.

 

 

Caïro Tower
Vanaf deze toren heb je een spectaculair uitzicht over Caïro. De toren is 187 meter hoog en beschikt over een restaurant, een café en een uitkijkpunt.

 

Winkelen
Je hebt de keus uit verschillende bazars, de grootste is de Kan-el-kahili waar veel kooplieden hun producten verkopen. Geniet in de bazars van de kooplieden die tegen elkaar op staan te bieden. De Egyptenaren zijn gewend om te onderhandelen en hier zijn ze ook erg goed in.

 

Naast de vele bazars zijn er ook veel straatmarkten zoals de textielmarkt voor Egyptisch katoen, of de Mohammed Ali straatmarkt waar wordt gehandeld in muziekinstrumenten. Ook kun je terecht in een van de moderne shopping-centers die allemaal voorzien zijn van airconditioning.

 

 

Uitgaan
Caïro heeft voor iedereen wat te bieden, zoals theater, dans, opera, film en een bruisend nachtleven.

Er zijn genoeg kroegen en discotheken. Langs Pyramid Road vind je de meeste discotheken. Hier treft je trendy publiek en wat buitenlandse bezoekers. De bekende discotheken vind je voornamelijk in de grotere hotels, hier treden ook vaak buikdansers op.

 

Alle informatie over een trip naar Caïro kun je hier vinden

Vergelijkbare artikelen