FANtv-nl-logo-mobile

Kaapstad, de wereld in één stad

Wie de wildparken van Zuid Afrika bezoekt doet er verstandig aan ook Kaapstad in zijn reisschema in te plannen.

Kaapstad is namelijk een boeiende stad, met een schitterende ligging aan de Atlantische Oceaan, met prachtige stranden, de rotsachtige heuvels van de Tafelberg, en met zowel koloniale huizen als wolkenkrabbers. Je vindt er botanische tuinen en wijnlandgoederen en natuurlijk het wereldberoemde Robbeneiland.

 

 

Door het milde klimaat speelt het leven van deze wereldstad zich grotendeels buiten af. Heel bijzonder is de haven van Kaapstad die reeds meer dan 350 jaar geleden al bekend en bezocht werd door de Verenigde Oostindische Compagnie. In de haven ligt het enorme Victoria & Alfred Waterfront, een groot recreatiegebied met historische gebouwen, een exclusief winkelcentrum, honderden restaurants en bistro's met live muziek!

 

 

Vanuit de haven kun je naar Robbeneiland waar Nelson Mandela 27 jaar heeft vastgezeten. In het centrum van Kaapstad zijn er de moderne wolkenkrabbers maar daartussen ook talloze koloniale gebouwen. Wereldberoemd is ook de Tafelberg, hoog boven in de heuvels met een fantastisch uitzicht over de stad. Deze o zo bekende berg is iets meer dan 1000 meter hoog maar als het bewolkt is hangt er over de Tafelberg vaak een 'tafelkleed' van wolken, waardoor er boven geen uitzicht mogelijk is. Op een heldere dag heb je echter een geweldig uitzicht over Kaapstad en de Atlantische Oceaan. Je kunt van boven bijvoorbeeld gemakkelijk Robbeneiland zien liggen voor de kust van Kaapstad. Je gaat naar boven met de kabelbaan, waarvan de cabine langzaam ronddraait, zodat je onderweg al van een volledig panorama kunt genieten.

 

 

Bijzonder zijn de vele excursiemogelijkheden in de directe omgeving zoals naar de Botanische tuinen of naar de vele bekende wijngebieden waar je volop kunt genieten van het wijnproeven. Kirstenbosch is één van de belangrijkste botanische tuinen ter wereld. Naast duizenden verschillende soorten planten en bloemen vind je hier bijvoorbeeld ook de amandelhaag van Jan van Riebeeck.

 

Vergeet ook Hermanus niet te bezoeken. Hermanus is vooral bekend vanwege de walvissen die hier vlak voor de kust te bewonderen zijn (voornamelijk tussen juli en november). Het schouwspel van de steeds opduikende en waterspuitende walvissen is onvergetelijk.

 

 

Via een tour door Townships maak je kennis met een heel ander gezicht van Kaapstad. Tijdens deze tour leer je welke veranderingen hebben plaatsgevonden sinds de afschaffing van de apartheid. Je brengt een bezoek aan de Bo-Kaap of het 'Malay Quarter', het District Six-musuem en aansluitend maak je een begeleide wandeling door één van de townships.

 

Alle informatie over een vakantie naar Kaapstad vind je hier

Vergelijkbare artikelen