FANtv-nl-logo-mobile

Australië: de kangoeroe en de koala

 Door de geïsoleerde ligging van Australië komen er vele dieren en planten voor die je nergens anders kunt vinden. Australië kent bovendien een heel gevarieerde natuur.

 Australië is het kleinste, oudste en platste continent van onze wereldbol. Met zijn zeer afwisselende landschappen en unieke flora en fauna is er onvoorstelbaar veel te doen en te zien. Van rondtoeren en kamperen in het ruige binnenland tot duiken, surfen en rotsklimmen aan de kusten. Australië is even groot als de Verenigde Staten, maar telt met slechts 19 miljoen inwoners niet eens zo heel veel meer bewoners dan Nederland. Ter vergelijk: In de VS wonen 275 miljoen mensen.

Australië is gedurende lange tijd afgesloten geweest van de rest van de wereld, zodat er dieren voorkomen die je nergens anders zal vinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de kangoeroe en de koala. Het landschap varieert van zinderende woestijnen tot bijna ondoordringbare regenwouden.

Van de 19 miljoen Australiërs woont 70 procent in de 10 grote steden. En ook in deze moderne wereldsteden zal je je niet snel vervelen.

Kijk bij de reissites voor voordelige reizen naar Australië.

Tags: Australie