FANtv-nl-logo-mobile

Wandelen per helicopter in Nieuw-Zeeland

Heb je niet genoeg tijd of conditie voor een wandeltocht? Pak dan de helicopter.

Voor wandelaars is in Nieuw-Zeeland een even simpele als avontuurlijke oplossing gevonden: stap in de helikopter. Zo kun je op een bijzondere manier genieten van de Tuatapere Hump Ridge Track, een spectaculaire wandelroute in het Fiordland National Park, in het zuidwesten van het Zuidereiland. 


Veel sportieve reizigers lopen in enkele dagen de 43 km lange tocht in het Fiordland National Park in het Hump Ridge gebergte. Met als beloning schitterende uitzichten over ruige rotspartijen, diepe ravijnen, dichte bossen, bergmeren, de hoogste houten wandelbrug ter wereld én de Te Waewae Bay.

Pittig
Niet iedereen beschikt helaas over voldoende vrije tijd of de juiste conditie om het traject soepel af te leggen. De wandelroute is door het klimmen naar ca 950 meter hoogte pittig. Maar veel mensen willen wel genieten van dat prachtige uitzicht.

Eindje op weg
En zo ontstond het idee om een helikopter in te zetten om 'wandelaars' alvast een eindje op weg te helpen. Je kunt je direct bij de berghut, waar je overnacht, laten afzetten. Maar ook een aantal kilometers daarvoor, om toch een wandelgevoel aan het avontuur over te houden.

Vergelijkbare artikelen