FANtv-nl-logo-mobile

Tasmanië: oase van rust en natuur

Tasmanië is een deel van Australië dat vaak vergeten wordt. Je mist dan niet alleen de wallabies, kangoeroes en tasmaanse duivels, ook al die mooie natuurgebieden gaan dan aan je neus voorbij.

Niet alleen de wandelaar zal dit deel van Australië waarderen, maar ook de gewone toerist die op zoek is naar rust zal zich thuis voelen in Tasmanië. Rij met je gehuurde auto door een van de talloze beschermde parken of wandel dwars door de wildernis en geniet van de schilderachtige bergen, drassige moerassen, uitgestrekte regenwouden en mooie watervallen.Cradle Mountains
De Cradle Mountains, de wereldberoemde Overland Track en de Gordon River. Dit zijn slechts enkele bezienswaardigheden van het eiland dat in 1642 door de Nederlander Abel Tasman is ontdekt. De Cradle Mountains vind je in het midden van het eiland. Dit ruige gebergte met zijn hoge bergpieken, ravijnen en meren is zo speciaal dat het op de wereld erfgoedlijst vermeld staat.


Overland Track
Door Cradle Mountain National Park loopt de Overland Track. Dit is een bekende wandelroute van 85 kilometer die je in zeven dagen loopt. Dwars door de bergen wandel je over slingerende paden en steek je riviertjes over met een ferry. 's Nachts overnacht je in je tentje of in een van de houten cabins die daarvoor beschikbaar zijn. Zeker weten dat je niet alleen door een erg mooi gebied loopt, maar dat je ook wallabies, kangoeroes of van die black cockatoos met gele vierkanten op hun staartveren tegen komt.Gevangeniseiland
Tijdens een tochtje op de Gordon River vaar je door een regenwoud waar je allerlei zeldzame planten en dieren tegenkomt. Maar dat is niet het enige. Vanaf je boot zie je op een geven moment Sarah Island. Dit is het beruchtste gevangeniseiland van Australië. Als je verder rond kijkt op het eiland zul je overal ruines van gevangenissen aantreffen. Dit komt omdat Tasmanië vroeger gebruikt werd als strafeiland, maar op de ruines na is daar niets meer van terug te vinden.


Taz
Ken je het altijd drukke, draaiende en herrie makende tekenfilmfiguur Taz nog? Deze Tasmanian Devil bestaat echt. De Tasmaanse Duivel komt alleen in Tasmanië in het wild voor. Het zijn kleine, maar vraatzuchtige beestjes die heel veel herrie maken. Dit beest heeft erg sterke kaken en eet als een van de weinige roofdieren prooien die groter zijn dan hemzelf. Bang? Niet nodig hoor, want deze beesten zijn namelijk erg verlegen.


  
Wallabie                                             Tasmaanse duivel


Tasmaanse Duivels
Het gaat niet goed met de Tasmaanse Duivels. Door een speciaal soort kanker overlijden er jaarlijks erg veel. De Duivels helpen hier zelf aan mee, door elkaar tijdens gevechten te besmetten. Ze gebruiken bij het vechten namelijk hun sterke kaken, die dan in aanraking komen met het bloed van de besmette Duivel. Maar er is hoop. Als dank voor het gebruik maken van de Duivel voor het tekenfilmfiguur Taz, is het productiebedrijf van de tekenfilms een actie gestart om de Tasmaanse Duivels van uitsterven te redden.

Tags: Australie