FANtv-nl-logo-mobile

Jongeren willen ver weg

Jongeren van 17-25 kiezen steeds vaker voor een verre reis. Vooral Thailand, Mozambique en Costa Rica zijn bij hen in trek.


Bovendien vinden jonge reizigers het belangrijk met leeftijdsgenoten te reizen. Dat blijkt uit de boekingsgegevens van Mambo, een reisorganisatie gespecialiseerd in actieve & avontuurlijke groepsreizen.Verleden jaar kwam Mambo met een nieuw reisconcept, waarbij voor de afgebakende doelgroep van 17 – 39 jaar actieve en avontuurlijke reizen worden aangeboden. Uit analyse blijkt dat van de geboekte reizigers 40% koos voor een verre reis. Ook blijkt dat de gemiddelde leeftijd van de verre reiziger met zo'n 3 jaar omlaag is gegaan (nu 26,1 en dat was 29). “Liefst 80% van de reizigers op een verre reis van Mambo is tussen de 19 en 29 jaar oud”,zegt Ronald Izendooren van Mambo “Vooral de speciale jongerenreizen naar Thailand doen het goed bij de leeftijdsgroep 17-25 jaar.”


Opvallend is dat reizen naar Costa Rica, Mozambique/Zuid Afrika, Sri Lanka en Peru/Bolivia het goed doen bij vooral begin twintigers. “Daarom hebben wij het aanbod Verre Jongerenreizen voor de leeftijdsgroep 17-25 jaar uitgebreid met jongerenreizen naar Costa Rica en Zuid Afrika”, zegt Izendooren.


Uit het onderzoek van Mambo onder klanten blijkt dat de doelgroep erg te spreken is over het concept 'Op reis met leeftijdsgenoten'. Het is precies wat vooral de twintigers willen wanneer ze een groepsreis boeken. Izendooren: “Zij willen niet in een groep terecht komen met vooral 'ouderen' (50+ ers).”. Mambo heeft dankzij het nieuwe concept het aantal geboekte passagiers meer dan verdubbeld in 2008.Mambo constateert tevens een verschuiving naar reizen met een partner. Boekte in het verleden tot 80% van de reizigers een reis alleen, nu is dat teruggelopen tot 50%. “De helft van de boekingen betreft stelletjes, 2 of 3 vrienden die samen boeken etc. Maar juist ook de stelletjes vinden het leuk om met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten te reizen, nieuwe mensen te leren kennen en niet alleen op elkaar aangewezen te zijn”, zegt Izendooren tot besluit.

Vergelijkbare artikelen