FANtv-nl-logo-mobile

Beijing: Historie en een heel andere cultuur

Beijing (Peking) is de fascinerende hoofdstad van China. De stad ontwikkelt zich meer en meer als een moderne wereldstad. Door zijn rijke historie is er in en rondom Beijing bijzonder veel te zien.

Kijk bij de beste reissites voor voordelige reizen naar China.

Beijing ligt in het oosten van China . Beijing betekent letterlijk "hoofdstad van het noorden". Zij is de tweede grootste stad van het land, na Shanghai. Rondom ligt de provincie Hebei. Het Beijing district is 16.800 vierkante kilometer groot. De stad ontstond 3000 jaar geleden en is reeds 1000 jaar hoofdstad. 

Het Plein van de Hemelse Vrede
Een goede plek om de bezichtiging van Beijing te beginnen is het grote Tian'anmen-plein (Plein van de Hemelse Vrede), midden in Beijing. Dit plein is met 440.000 m2 het grootste publieke plein ter wereld. Aan de noordkant van het plein bevindt zich de Verboden Stad, in het zuiden het Nationale Museum van China, in het oosten Great Hall of the People en in het westen het Monument van de Helden van de Mensen, een 36 meter hoge obelisk.

De verboden stad
Aan het plein van de Hemelse Vrede vind je de ingang van de Verboden Stad, welke is ommuurd door 999 uit de Ming-periode stammende paleizen en gebouwen.

De stad is ca. 500 jaar gesloten geweest voor de wereld. Met 720.000 m2 aan paviloenen, grote hallen, fleurige tuinen en 10.000 kamers vormt de Verboden Stad de best beschermde historische lokatie van China.

De Verboden Stad is dagelijks te bezoeken tussen 08.30 uur en 17.00 uur. Door de enorme grootte is het bijna niet mogelijk alles te zien in één dag!

Tempel van de Hemel
Deze tempel is in 1420 gebouwd en de vorm van het park symboliseert hemel en aarde. De meeste mensen gebruiken de ingang aan de oostkant, maar maak gebruik van de ingang aan de westkant (net als de keizers vroeger deden) en zie hoe indrukwekkend dit park is.

Bij een vroeg bezoek, tussen 06.00 uur en 08.00 uur, word je beloond door de lokale bewoners met "Wushu" trainingen, dansen, zingen etc.

Het Zomerpales
Het Zomerpaleis is Beijing's grootste, meest indrukwekkende en best bezochte paleis. De mooie paleistuinen, meren en heuvels zijn succesvol gerestaureerd. Het Zomerpaleis behoort tot de culturele erfgoeden van China.

Behei Park
Dit is een van de oudste (ca 1.000 jaar) en best beschermde keizerlijke tuin van China. Het is een park met kunstmatige heuvels, paviljoens en tempels. De Ronde Stad (Tuancheng) bezit een grote versierde urn van jade.

Aan de zuidkant staat het ontoegankelijke Zhongnan Hai (hoofdkwartier van cummunistische partije). In het midden ligt het Jade-eiland, dat mogelijk is opgeworpen met aarde die werd uitgegraven bij de aanleg van het meer Bei Hai. Hierop staat een 36 m hoge Witte Dagoba, een stoepa in Tibetaanse stijl.

Chinese Muur
Een bezoek aan de Chinese Muur hoort er natuurlijk bij. Dit grootste bouwwerk ter wereld ligt zo'n 70 kilometer buiten Beijing en is 6.200 kilometer lang, een indrukwekkend schouwspel.

Er zijn verschillende punten waar de muur belopen kan worden. De Er zijn verschillende punten waar de muur belopen kan worden. Badaling Great Wall is met een afstand van 65 km van Beijing het dichts bij de stad. Dit punt is ook het best gerestaureerd.

 Kijk bij de Stedentrips voor een betaalbare reis naar Beijing.

Tags: azie, China