FANtv-nl-logo-mobile

Hong Kong: De meest westerse Chinese stad

Hong Kong is een bijzondere stad die de moeite waard is om tijdens een Aziatische vakantie te bezoeken.

Hong Kong is tegenwoordig een voor Azië jonge metropool en een grote moderne stad. Hong Kong is sinds 1997 een deel van de Volksrepubliek China. Hong Kong bestaat uit 235 eilanden gelegen in de Zuid-Chinese Zee en een gedeelte op het vasteland dat grenst aan de Zuid-Chinese provincie Guangdong.

Hong Kong is verdeeld in 4 gebieden: Kowloon, Hongkong Island (met het zakendistrict als kloppend hart van Hong Kong), de New Territories en de Outlying Islands. Het zuidelijkste stukje vasteland, Tsim Sha Tsui, is het meest toeristische gebied met veel hotels.

Vandaag de dag zie je nog heel wat invloeden terug van de tijd dat Hong Kong in handen was van de Britten. Het oude Engeland en de Chinese oudheid hebben elkaar hierdoor gevonden. Dit is terug te zien in de indrukwekkende bouwwerken, niet alleen wolkenkrabbers maar ook historische gebouwen.

Hong Kong is eenvoudigweg verblindend. Je ervaart de mix tussen het Oosten en Westen in deze dynamische stad. Voel de haast wanneer u zich uitleeft in het winkelen, proef de culinaire delicatessen, open uw ogen voor de verbazingswekkende skyline van Hong Kong, de drukke haven en het vreedzame platteland. Geniet vooral van deze indrukwekkende metropool.

Bezienswaardigheden
Vanaf Hongkong Island gaan er veerboten naar de omliggende eilanden, waar je vooral rust en stilte vindt.

Je vindt er het Po Lin Klooster, waar het grote Boeddhabeeld 'Big Buddha' staat. Maar de meest populaire toeristische attractie van Hong Kong is Victoria Peak waar een mooi uitzicht hebt over de stad, haven, Kowloon en de heuvels. Een aanrader is de Peak Tram, dit trammetje neemt je in 7 minuten mee vanaf de voet van de heuvel naar de 500 meter hoge bergtop.

Ocean Park is een pretpark en dierentuin verdeeld over twee berghellingen. Alleen de verbinding tussen de twee parken, een kabelbaan met prachtig uitzicht, is al de moeite waard.

Uitgaan
Er is een zeer groot aanbod van bars en clubs waardoor je je iedere avond goed kunt vermaken. De Chinezen weten maar al te goed hoe ze een feestje moeten bouwen.

Een aanrader is de wijk Wan Chai. De wijk stond bekend als een wijk met vele dronkaards en strippers, maar tegenwoordig is het een van de hipste uitgaanswijken met vele gezellige clubs en bars waar je tot laat kunt feesten.

Winkelen
Nathan Road is de bekendste hoofdstraat, maar ook de wijk Mong Kok (met o.a. Temple Street) is zeer geschikt voor vrijetijdskleding en typisch Chinese etenswaar.

Wat zeker ook een aanrader is, is een bezoek brengen aan een van de vele openlucht marktjes. Er is voor elk wat wils zoals; een goudvismarkt, heuse ladiesmarkt en een bloemenmarkt. Bovendien gaat alles 24 uur per dag door, waardoor je echt dag en nacht kunt shoppen.

Kijk voor alle informatie voor een trip naar Hong Kong bij de Stedentrips.

Tags: azie, Hong Kong, China