FANtv-nl-logo-mobile

Weekendje weg: Antwerpen

Antwerpen is één van de populairste steden om een weekend naar toe te gaan. Dat is niet zo heel vreemd, aangezien deze stad maar een half uur rijden vanaf de Nederlandse grens ligt.

Antwerpen telt ongeveer 470.000 inwoners en is de grootste stad van Vlaanderen. De stad is een walhalla voor shopliefhebbers. Trendy winkels, overdekte winkelcentra en historische straatjes vol met boetiekjes.

f

Diamantenhandel
Naast modestad staat Antwerpen ook bekend om haar diamanten. De diamantenwijk ligt rondom het centraal station. Al sinds de 15e eeuw speelt de stad een belangrijke rol in de diamanthandel.

De handel behoort tot de belangrijkste ter wereld en speelt zich af op een oppervlakte van slechts één vierkante kilometer. Daar wordt 40% van de industriediamant verhandeld en meer dan 85% van het ruwe en 50% van het geslepen diamant. Dit is maar liefst goed voor een jaaromzet van 26 miljard dollar en is goed voor 8% van de totale Belgische export.

Cultuur snuiven
Ben je een echte cultuurliefhebber? Dan valt er ook genoeg te zien en te beleven. Antwerpen is de stad van Rubens. De stijl van deze schilder is barok, intelligent en verrassend. Zijn huis en grafmonument staan in deze stad en het standbeeld van Rubens is te bezichtigen op de Groenplaats. Aan de Wapper ligt het Rubenshuis. De schilder kocht het pand in 1600. Verder zijn er genoeg musea waar je de dag kunt doorbrengen.

Dieren in Antwerpen
Kom je niet alleen voor het shoppen of het bezichtigen van het oude stadshart dan zijn er ook nog genoeg andere activiteiten die je kunt doen. Wat dacht je van een bezoekje aan de Antwerpse Zoo? Deze dierentuin is één van de oudste en bekendste dierentuinen van Europa en ligt midden in het stadscentrum.

Wil je meer dieren zien, ga dan naar Aquatopia. In één miljoen liter water verdeelt over meer dan 35 aquaria zie je ruim 10.000 exotische vissen en dieren, zoals haaien, piranha's, roggen en octopussen. Jong en oud maken op een leuke en educatieve manier kennis met het fascinerende leven onderwater. Je hoeft niet bang te zijn dat je je in Antwerpen gaat vervelen. Deze stad heeft voor elk wat wils!

 

LINKS

Stedentrips
Antwerpen
Visit Antwerpen
Zoo Antwerpen
Sportpaleis

Tags: stedentrips, belgie