FANtv-nl-logo-mobile

Weekendje weg: Minicruise Newcastle

Deze wereldse stad staat bekend om zijn gezelligheid en de hartelijkheid van de bevolking. Newcastle is een historische stad met een rijk verleden dat meer dan 2000 jaar terug gaat.
De fascinerende architectuur, interessante musea, galerieën, theatervoorstellingen, concerten, uitstekende winkelmogelijkheden en het bruisende uitgaansleven maken van Newcastle dé plek om te bezoeken. Ook buiten het stadscentrum is het uitgaansleven de moeite waard: een avondje uit op de Bigg Market is één groot feest. De meest trendy en stijlvolle pubs liggen aan de Quayside.


Het stadsgezicht wordt mede bepaald door de verschillende bruggen, waaronder de meest aparte brug: de High Level Bridge. Deze bestaat uit twee niveaus: een spoorlijn en een verkeersweg. Wil je de hectiek van de stad even omzeilen, dan is de omgeving rond Newcastle ideaal. Hadrian's Wall en Durham Cathedral zijn wereldmonumenten en vormen unieke trekpleisters in Northumbria. De geweldige stranden van Whitleu Bay of Tynemouth liggen op nog geen twintig minuten rijden van Newcastle. De fascinerende natuur met kilometerslange wandelpaden en schitterende autoroutes bieden toeristen de nodige rust.


Boek een minicruise naar Newcastle en je bent verzekerd van een topweekend! De luxe cruiseferries brengen je relaxed naar het rustige en romantische Noord-Engeland. Reizen per cruiseferry is uiterst comfortabel, je kunt je vrij bewegen en tal van faciliteiten maken jouw verblijf aan boord nog plezieriger. Begin je vakantie in één van de bars met een kleurrijke cocktail, schuif vervolgens aan voor het diner en sluit de avond af met de live entertainment show in de nachtclub. Maar er is meer, ook het casino, de Seashop en bioscopen zijn geopend!


 


LINKS
Newcastle tourist information
Geschiedenis Newcastle
Weersvoorspelling Newcastle
St Nicholas Cathedral
Theatre Royal
Evenementen en festivals
Pubs


Vergelijkbare artikelen