FANtv-nl-logo-mobile

Spanje : Fiesta!

Al jarenlang reizen hordes Nederlanders af naar de Spaanse Costa's, Barcelona, Madrid en al het andere wat Spanje de moeite waard maakt als vakantiebestemming. Het mooie weer bijvoorbeeld.

 

 

Klimaat
In Spanje kan het zeer warm zijn, zeker tijdens de maanden juli en augustus. In het binnenland maar ook aan de kust zijn uitschieters van boven de 40 graden zeker geen uitzondering. Vind je de zon wel leuk, maar moet het niet te gek worden, dan kun je het beste buiten de zomer naar Spanje reizen. De lente en herfst zijn heerlijk, behalve aan de Atlantische kust, waar het zeker in oktober en november aardig kan regenen.

Spaanse steden
Niet alleen de Spaanse kusten, ook de Spaanse steden zijn zeer de moeite waard. Met name Barcelona en Madrid mogen zich verheugen in een grote belangstelling. En terecht, het zijn allebei prachtige steden met ontzettend veel mogelijkheden voor toeristen.

 


 

FACTS SPANJE
Officiële naam
Aantal inwoners
Hoofdstad
Munteenheid
Taal
Grootte
Afstand tot Nederland
Tijdsverschil


Het Koninkrijk Spanje
41,8 miljoen (2003)
Madrid
Euro
Spaans
505.000 km2 (12 x Nederland)
1480 km  - 02:30 uur vliegen **
geen tijdsverschil
    ** Amsterdam - Madrid

 


Madrid
Al sinds 1561 is Madrid de hoofdstad van Spanje. Een drukke stad die niet alleen overdag maar ook 's avonds en 's nachts bruist. Het is ook een groene stad; Madrid heeft het grootste oppervlak aan parken van alle Europese hoofdsteden. Er is veel te zien en te doen en je kunt je er dan ook zonder problemen een lang weekend (of langer) bezig houden. Naast veel monumenten en musea (waaronder het wereldberoemde Museo del Prado) is het ook een bezienswaardigheid om rond te kuieren in de talrijke buurten (die ze in het Spaans 'barios' noemen).


Barcelona
Ook al is Madrid de officiële hoofdstad van Spanje, Barcelona mag toch wel beschouwd worden als de tweede hoofdstad. Het ligt aan de kust en heeft zelfs een eigen strand. Daar aan het water begint ook de Ramblas, de de beroemdste straat van Barcelona, waar altijd iets te beleven is. Je kunt er heerlijk flaneren, omgeven door de vele straatartiesten die er iets proberen te verdienen (levende standbeelden komen tot leven voor wat kleingeld). Maar natuurlijk is Barcelona de stad van Antoni Gaudí, die er prachtige bouwwerken naliet zoals Parc Güell, Casa Mila en de wereldberoemde boetekerk Sagrada Familia.
BARCELONA - zie meer met de Bus Turistic
Barcelona is een grote stad, waar je behoorlijke afstanden kunt lopen. Om zoveel mogelijk te kunnen zien, is het handig gebruik van de maken van de Bus Turistic. Deze dubbeldekker bus rijdt vaste routes langs alle populaire plaatsen. Met een dagticket kun je op ieder moment opstappen of uitstappen.

Vergelijkbare artikelen