FANtv-nl-logo-mobile

Weekendje weg: Maastricht

{Maastricht: de ideale stad voor een weekendje weg. Musea, cultuur, cuisine, evenementen, terrasjes, cafés en muziek, Maastricht heeft het allemaal.

Deze prachige vestingstad mag dan al meer dan 20 eeuwen oud zijn, de tijd heeft er niet stil gestaan, er is van alles te doen. Zo zijn er de hele zomer activiteiten onder de naam 'Joie de vivre'. En wat dacht je van het "Onze lieve vrouweplein", uitgeroepen tot mooiste plein van Nederland. De grotten van de Sint Pietersberg mogen natuurlijk ook niet overgeslagen worden en een rondvaart op de Maas is ook zeker een aanrader (is te combineren met grotbezoek).

 

 

Helemaal speciaal is een bezoek aan "De Kluis". Deze kluis in het Noordelijk gangenstelsel van de Sint Pietersberg werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om waardevolle Nederlandse schilderijen te beschermen. In de kluis hebben destijds meer dan 700 bekende schilderijen onderdak gevonden, waaronder de Nachtwacht. Sinds enkele weken is de volledig gerestaureerde kluis open voor publiek. Als laatste een tip buiten Maastricht: op een kwartiertje rijden ligt Gulpen, bekend van de Gulpener bierbrouwerij. Een rondleiding door de brouwerij is een echte aanrader.

De beste sites om een stedentrip naar Maastricht te boeken vind je bij de Stedentrips.

 

Meer informatie
VVV Maastricht
Joi de Vivre
Grotten Sint Pietersberg
Rondvaart over de Maas
De kluis
Rondleiding Gulpener brouwerij
Maastrichts dialect

Tags: stedentrips, Limburg