FANtv-nl-logo-mobile

Weekendje weg: Stuttgart

Stuttgart is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg en ligt aan de Neckar. De automerken Mercedes-Benz en Porsche zijn bekende bedrijven uit deze stad,

Ook het elektronicabedrijf Bosch is een grote naam uit deze stad.

Stuttgart heeft ongeveer 590.000 inwoners en is daarmee één van de grootste steden van Duitsland. In de Tweede Wereldoorlog leed de stad grote schade tijdens luchtaanvallen.

stuttgart-1

Uitstapjes
Stuttgart ligt in één van de mooiste streken van Duitsland. De stad wordt omringd door heuvels, bossen en wijnbergen. Deze Duitse stad is ook een ideaal startpunt voor mooie uitstapjes. Vanuit de stad kun je makkelijk naar het Zwarte Woud, de Bodensee, de kuurplaats Baden-Baden, de universiteitsstad Heidelberg, het slot van Ludwigsburg en de middeleeuwse stadje Esslingen en Marbach aan de Neckar.

stuttgart-2

Maar ook in de stad is genoeg te beleven. Zo zijn de automusea van Mercedes-Benz en Porsche grote publiekstrekkers. Daarnaast heb je ook het paradepaard van het Stuttgartse cultuurleven: het staatstheater met het beroemde Stuttgartse ballet en de meervoudig onderscheiden staatsopera.

Festivals, eten en musea
Een belangrijk museum van de stad is de Staatsgalerie, voortgekomen uit de privé-verzameling van koning Wilhelm I van Württemberg. Het museum bevat werken van onder andere Rembrandt, Rubens en Picasso.

stuttgart

Voor lekker eten moet je in de Königstraße en de Calwer Straße zijn. Er bevinden zich hier enkele goede restaurants.

Ook liefhebbers van natuur kunnen in Stuttgart terecht. In Europa's grootste zoölogisch-botanische tuin kun je namelijk meer dan 10.000 dieren en exotische planten en exclusieve tuinlandschappen bewonderen.

Jaarlijks kent de stad ook enkele festivals, zoals het Sommerfest, het Stuttgarter Weindorf en het Cannstatter Volksfest.

Kijk bij de Stedentrips voor interessante aanbiedingen van hotels in Stuttgart.

Tags: stedentrips, Duitsland