FANtv-nl-logo-mobile

Sportief in Karinthië

Stel je hebt zin een actieve vakantie, maar je weet nog niet precies wat je wilt en waarheen. Dan is Karinthië, de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk de moeite waard.Het Alpenland heeft prachtige bergmeren, mooie fiets- en wandelpaden, een uitstekende bestemming voor een sportieve vakantie.


Van bergbeklimmen tot golfen
In Karinthië is voor liefhebbers van een actieve vakantie ongelooflijk veel te doen en het aanbod neemt jaarlijks toe. Kenmerkend voor het landschap zijn de glooiende heuvels, steile rotsen en de meer dan 1270 meren. Je kunt gaan wandelen, fietsen, Nordic Walking, bergbeklimmen of sporten in of op het water.Er zijn zelfs speciaal aangelegde routes voor fietsers en mountainbikers met verschillende moeilijkheidsgraden. Ga je liever wandelen, dan brengen de goed aangegeven Nordic Walking- en wandelroutes je ver van de platgetreden paden, en dicht langs de talloze Karinthische meren. Naast bovengenoemde activiteiten kun je ook te paard over oude wegen, op negen plaatsen golfen en lekker relaxen bij één van de vele bergmeren.Klimaat
Karinthië heeft niet alleen een bijzonder mooi landschap, maar ook een erg goed klimaat om sportief buiten te kunnen zijn. Een meer dan gemiddeld aantal zonne-uren, meestal weinig regen en een schone, zuivere lucht maken het extra prettig om er eens flink tegenaan te gaan. Een dat kan in elk jaargetijde: of het nu voorjaar, zomer of herfst is. Vanaf Nederland is het ongeveer 1150 kilometer naar Karinthië. Ga je met de auto dan doe je er ongeveer tien uur over.


Comfortabel
De deelstaat heeft comfortabele hotels in alle categorieën, pensions naar elke smaak en particuliere accommodaties. De Karinthiërs zijn erg gastvrij en helpen je graag om het tijdens jouw vakantie helemaal naar je zin te maken.
Links:Vakantie in KarinthiëVergelijkbare artikelen

© FANtv.nl