FANtv-nl-logo-mobile

Fietsvakantie

Nederland leent zich uitstekend voor het maken van fietstochten. Er zijn veel fietspaden en andere rustige wegen waar je langs schitterende locaties kunt fietsen.


Je kunt veel verschillende tochten maken. Variërend van dagtochten tot complete fietsvakanties. Je kunt zelf een route uitstippelen, maar ook je kunt er ook voor kiezen om een tocht te rijden die is uitgezet door een plaatselijke wielervereniging, de ANWB of de VVV.


Zelf een fietsvakantie organiseren is niet moeilijk. Het belangrijkste wat je moet doen, is een route uitstippelen en overnachtingsadressen vinden. Het laatste is niet moeilijk, want Nederland heeft genoeg mogelijkheden. Je kan kiezen voor een camping, maar een hotel is ook een goede optie.

Als je geen zin hebt in het regelen van zo'n vakantie, dan zijn er ook enkele honderden georganiseerde fietsvakanties. Er zijn arrangementen waarbij je fietst van hotel naar hotel, maar ook waarbij je steeds vertrekt vanuit een vast overnachtingsplaats.


Landelijke Fietsroutes
Veel fietstochten zijn te vinden in de verschillende routegidsen. In deze gidsen staan kaartjes van de routes, toeristische informatie, overnachtingsmogelijkheden, VVV-adressen en fietsverhuurbedrijven.



Mooie routes die zeker een aanrader zijn voor de fietsers zijn de Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Deze wegen door Nederland vormen een netwerk van meer dan 6.500 km aan fietsroutes. LF-routes zijn fietspaden en binnenwegen waar het rustig fiesten is. Deze routes leiden je over verrassende wegen en langs mooie locaties.
Dit netwerk van fietspaden en wegen leent zich uitstekend voor een mooie fietsvakantie in eigen land. Uiteraard zijn ze ook geschikt voor dagtochten, zo kun je bijvoorbeeld van station tot tot station fietsen. Alle LF-routes zijn terug te vinden in gidsen met gedetailleerd kaartmateriaal. Er zijn twee soorten: basisgidsen en trajectgidsen.


Fietsnetwerk
Uit België is het fietsroutenetwerk komen overwaaien. Een fietsroutenetwerk bestaat uit een groot aantal genummerde knooppunten. Tussen de knooppunten lopen verbindingsroutes.


Op elk knooppunt staat een informatiebord met een overzichtskaart van het hele fietsroutenetwerk en de knooppunten in de omgeving. Ook wordt op aparte bordjes aangegeven naar welke andere knooppunten je kunt fietsen. Tussen de knooppunten staan bordjes met de rijrichting en het nummer van het knooppunt waarnaar je op weg bent.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl