FANtv-nl-logo-mobile

Slapen in Harlingen

In de Friese vissersplaats Harlingen is voor iedereen wel wat te beleven. Vooral in de zomer is het gezellig druk langs de kade van de veerboten die naar Vlieland en Terschelling varen.In het historische centrum kun je gezellig winkelen, er worden regelmatig evenementen georganiseerd en er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgestippeld die je al het mooie van de Friese plaats laten zien. Het is dus zeker de moeite waard om hier een weekendje te verblijven.Harlingen biedt een hoop verschillende mogelijkheden om te overnachten, hotels, pensions, bungalows, noem maar op. Maar wil je nu echt heel bijzonder slapen, dan kan dat zeker in deze historische vissersplaats. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om te slapen in een vuurtoren, havenkraan of reddingsboot? Het lijkt haast een droom, toch is het werkelijkheid.


Slapen in de vuurtoren
Je zult er wel een aantal trappen voor moeten lopen, maar als je eenmaal boven bent zul je zien dat al die treden zeker de moeite waard zijn geweest. In de gerestaureerde vuurtoren kunnen twee gasten verblijven. Samen met z'n tweetjes hebben jullie drie prachtige etages waar je van het prachtige uitzicht kunt genieten.Op de eerste etage vind je de opvallende ronde douche. Via een gebogen gangetje kom je bij de slaapkamer, waar je rondom door al het glas van het prachtige uitzicht kunt genieten. Als je het aandurft, kun je de steile trap nemen naar de bovenste etage, hier hing jaren geleden nog een hele grote lamp zo groot als een skippybal. Op deze bijzondere plek, onder de originele koperen koepel kunnen jullie aanschuiven aan de romantische tafel voor twee. De vuurtorenwachter zal je vriendelijk ontvangen en 's ochtends als je wakker wordt een ontbijtmand brengen met heerlijke verse broodjes.


Slapen in een havenkraan
Sinds een paar jaar is het mogelijk om het waddengebied te bewonderen vanaf 17 meter hoogte. De giek van de kraan gaat zelfs nog 45 meter de lucht in. Je kunt de hoogte in doormiddel van twee speciaal ontworpen liften. De eerste lift brengt je naar het bordes tussen de poten. Met de tweede lift ga je de hoogte in naar het hart van de kraan. In het machinehuis staat een speciaal ontworpen bed en een stortbad waar je heerlijk met z'n tweeën in kunt genieten.Als je de uitdaging aandurft, dan neem je de trap naar de cabine. Je vindt daar één stoel en een knuppel. Je kunt plaats nemen in de stoel en de kraan zelf rond laten draaien. Doordat je de kraan 360 graden rond kunt laten draaien bepaal je zelf je favoriete panorama uitzicht.


Slapen op een reddingsboot
Met behulp van de reddingsboot de Lilla Marras zijn 105 reddingsacties uitgevoerd en 45 levens gered. Jaren geleden werd dit schip naar Harlingen gehaald. Deze reddingsboot bied je nu een prachtige slaapgelegenheid.In de achtercabine kun je 's ochtends heerlijk genieten van het ontbijt die in de stuurcabine is bezorgd. Op het dek kun je genieten van de haven, de stad en de zee. 's Nachts kun je wegdromen in een bed in de vorm van een waterlelieblad.

Vergelijkbare artikelen