FANtv-nl-logo-mobile

Kastelen en burchten in Tsjechië

Weinig landen in Europa bezitten zoveel kastelen en burchten als Tsjechië. Met ruim 2000 historische monumenten is de rijke geschiedenis van het land nog tastbaar aanwezig.


Vanuit Praag zijn verschillende dagtochten te maken. Kastelen die vanuit de hoofdstad goed te bereiken zijn, zijn onder meer kasteel Konopištì, de burcht van Karlštejn, kasteel Nelahozeves en de stad Kutná Hora, door velen als de mooiste stad van Tsjechië bestempeld na Praag.


In West Bohemen bevinden zich de kuuroorden Karlovy Vary en Mariánske Láznĕ met een schitterende architectuur en vele kastelen waaronder kasteel Kynžvart - met een permanente tentoonstelling van persoonlijke voorwerpen van bekende personen waaronder het bidboekje van koningin Marie Antoinette - en de schitterend gelegen burcht Loket.

Ook het Unesco stadje Èeský Krumlov heeft een imposant kasteel. Daarnaast heb je ten oosten van Èeské Budìjovice het sprookjesachtige kasteel Hluboká met 140 volledig ingerichte kamers. Het plaatsje Telè in Moravië gaat prat op een van de mooiste pleinen van het land met aan de westzijde het gelijknamige kasteel.


Een ander bijzonder historisch bouwwerk is de pelgrimskerk van de heilige Jan Nepomuk gebouwd door architect Santini in Žd'ár nad Sázavou. Andere pronkstukken in Moravië zijn onder meer het Vranov en het Valtice-Lednice kasteel, de burchten Pernstejn, Buchlov en Bouzov en kasteel Buchlovicie.


Zelf deze kastelen zien? Kijk hier voor hotels in Tsjechië.

Vergelijkbare artikelen