FANtv-nl-logo-mobile

Wintersport in Zweden

Als je aan wintersport denkt, dan is Zweden niet het eerste land wat er bij je opkomt. Dit Scandinavische land biedt echter genoeg mogelijkheden.

Zelfs als het op veel plaatsen in Europa nog niet echt wil vlotten met de sneeuw ligt in het Zweedse Åre een vers pak van soms wel enkele tientallen centimeters dik.

Al jaren is Åre strijdtoneel van grote internationale ski-evenementen. En niet alleen topsporters, ook toeristen komen er ruimschoots aan hun trekken.

Het in Midden-Zweden gelegen Åre heeft al vaker worldcupwedstrijden georganiseerd. De grote variatie in pistes, de stabiele sneeuwkwaliteit en de weersomstandigheden maken Åre tot een gunstig ski-evenementen gebied. De internationale toernooien en de stijgende belangstelling van toeristen heeft dit inmiddels grootste skigebied van Zweden een prominente plaats op de internationale skikaart gegeven.

Door het grote aantal verschillende pistes is de skibestemming geschikt voor wintersporters van alle niveaus. Voor gezinnen is 'Björnen' het favoriete gebied: er zijn speciale kinderpistes, liften, kinderskifunpark en diverse activiteiten voor kinderen.

 

 

Op drie plaatsen in het gebied is het mogelijk om in de avond te skiën: Åre, Björnen en Duved. De verlichting geeft het gevoel van skiën bij daglicht. Ook voor langlaufers zijn er verlichte loipes. Naast de skifaciliteiten kent Åre diverse zwem- en kuurmogelijkheden bij een aantal hotels.

Åre is gelegen in een prachtige omgeving van ongerepte natuur. Daardoor zijn er voor langlaufers, wandelaars, nordic walkers of liefhebbers van snowshoe-tochten veel mogelijkheden om de natuur in te trekken.  In de omgeving ligt de Tännforsen waterval, een bevroren rivier, omgeven met diverse bouwwerken die uit sneeuw en ijs zijn opgetrokken.

 

Wintersport reizen kun je boeken bij:

Peter Langhout
Arke Wintersport

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl