FANtv-nl-logo-mobile

Ontdek Kefalonia en Ithaka

In het voetspoor van royalty en beroemdheden, ontdekken steeds meer mensen de Griekse eilanden Kefalonia en Ithaka.Beide eilanden zijn een combinatie van cultuurschatten, gastvrijheid en rustige stranden. De hagelwitte en ongerepte stranden van Kefalonia zijn op een internationale vakantiebeurs in het Griekse Thessaloniki onlangs uitgeroepen tot 'het mooiste strand van Griekenland'.


Cultuurschatten
Maar bezoekers van de eilanden ontdekken veel meer dan een uitmuntende zonbestemming. Door hun relatieve onbekendheid is het er nog erg goed mogelijk om in alle rust de cultuurschatten van de Griekse beschaving te ontdekken. De bevolking - op beide eilanden in totaal nog geen 60 duizend zielen - is gastvrij, de accommodaties zijn er fraai.Dat maakte Kefalonia en Ithaka al jaren lang een geheim toevluchtoord voor koningshuizen en andere beroemdheden. Mondjesmaat ontdekken nu ook liefhebbers van rust, stijl en schoonheid deze bestemmingen, in de Ionische Zee, iets ten zuiden van het bekendere - en grotere - eiland Lefkas.


Bloemeneiland
Kefalonia staat onder Grieken bekend als bloemeneiland, het gematigde klimaat zorgt voor weelderige vegetatie. Ithaka is vooral bekend als de thuisbasis van de mythische avonturier Odysseus: veel herinnert er aan het glorieuze verleden, dat in de loop der eeuwen vele schrijvers naar het eiland heeft getrokken. De zon schijnt er het hele hele jaar door, maar de relatief noordelijke ligging zorgt ervoor dat de zomers niet al te heet worden en ook de winters mild en aangenaam zijn.


Kefalonia
Als pareltjes van de Ionische Zee zijn de eilanden Kefalonia en Ithaka een inspiratiebron voor vele dichters en schrijvers. Zij staan bekend om hun prachtige landschappen, rustieke dorpjes, witte stranden en helderblauwe zee. Kefalonia - het eiland waar het verhaal 'Kapitein Corelli's Mandolin' zich afspeelde - telt zo'n 32.000 inwoners.Ithaka
Ithaka is een klein eiland met 3.000 inwoners, vormt een provincie met Kefalonia en heeft een rijke historie. Het is wereldwijd bekend als de 'thuisbasis' van Odysseus.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl