FANtv-nl-logo-mobile

Sint-Petersburg: de stad van de tsaren

Sint-Petersburg is één van de belangrijkste steden van Rusland. Daarnaast is het ook één van de mooiste steden van Europa.

Deze Russische stad is een belangrijk industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum. Door de rijke historie en mooie architectuur uit de 18e en 19e eeuw is dit een fantastische toeristische bestemming.

St. Petersburg ligt aan de monding van de rivier de Neva in de Finse Golf. Het inwonertal van deze stad is ongeveer 5 miljoen en er is veel industrie aanwezig, onder andere staal, chemie en machinebouw.

Op cultureel gebied heeft deze stad veel te bieden. De stad heeft maar liefts 120 musea, met als bekendste de Hermitage en 18 theaters waaronder het Mariinskitheater.

De Hermitage is één van de grootste cultuurhistorische musea ter wereld. Niet alleen de  de expositie is de moeite waard, maar ook het gebouw en de ligging aan de Neva rivier zijn schitterend. De Hermitage was vanaf oprichting de privecollectie van Catharina II en haar opvolgers. In 1852 werd het een publiek museum.

De Nevsky Prospekt is de beroemdste straat van St. Petersburg met statische klassieke gebouwen, kanalen, winkeltjes en de Bloedkathedraal. Ook kent deze stad veel overdekte markten en een schitterende boulevard.

Als je naar St. Petersburg gaat mag een bezoek aan het Peterhof niet ontbreken. Dit was het zomerpaleis van tsaar Peter de Grote en ligt net buiten de stad. Peterhof werd begin 18e eeuw gebouwd naar het voorbeeld van het Versailles paleis in Parijs.

Peterhof is één van de mooiste paleizen in heel Rusland. Het complex bestaat uit het Grote Paleis, het Mergelpaleis, vele hectares tuinen met allerlei beeldhouwwerken, het Alexandria Park en de Grote Cascade met haar fonteinen en gouden beelden.

Het nachtleven van Sint-Petersburg heeft sinds de val van het communisme een grote opleving gehad. Het aantal discotheken, bars en nachtclubs is explosief gestegen. Stappen tot in de vroege uurtjes is tegenwoordig geen probleem meer in Sint-Petersburg.

Alle informatie met betrekking tot een trip naar Sint-Petersburg vind je bij de Stedentrips.

Tags: rusland, stedentrips