FANtv-nl-logo-mobile

Space Expo Noordwijk

Een bezoek brengen aan de maan? Je kunt er met de trein of auto naar toe. Gewoon de borden Noordwijk volgen.

Op 21 juli 1969 landden de Amerikaanse astronauten Neil Armstrong en Edwin Aldrin met de maanlander als eerste mensen op de maan. Ze bleven er een dag en begonnen vervolgens met diezelfde maanlander weer aan hun reis terug naar de aarde. Bij Space Expo in Noordwijk kun je een realistisch model op ware grootte bezichtigen, dat middenin een maanlandschap staat. Ook is er een echt stukje maansteen te zien van bijna 4 miljard jaar oud.

De maan is maar één van de vele bestemmingen die je bij Space Expo kunt bezoeken. Space Expo is Europa's eerste permanente ruimtevaarttentoonstelling. Je kunt er van alles zien: van modellen van raketten tot testmodellen van satellieten. En je kunt er van alles beleven: van raketlanceringen tot opzienbarende multimedia-shows.

Maak een reis door de geschiedenis van de ruimtevaart en beleef mee hoe raketten gelanceerd worden. Kruip in de huid van een astronaut en beweeg je in een ruimtestation. Met spectaculaire multi-mediashows volg je de maanlanding, de Space Shuttle en de Mir. En als je ruimtestation beschadigd is door een meteoriet, mag je het proberen te repareren met een echte robotarm.

Andere interactieve onderdelen zijn onder andere te vinden op het zwaartekrachtplein en het satellietenplein. Je kunt het lanceerspel spelen en deelnemen aan een jaartallenquiz spelen. Ruimvaart uit de jaren 60 en 70 komt tot leven via de jukebox met oude ruimtevaartfilmpjes. Weer heel modern is de infrarode bodyscan. Audioguides geven gedetailleerde achtergrond informatie over alles wat er te zien is.

Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van ESA / ESTEC. ESTEC (European Space Research & Technology Centre) is het technisch centrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA (European Space Agency).  Met de Space Train kun je een bezoek aan dit centrum.

Neem een kijkje in de 'keuken' van ESA. De Space Train brengt je naar ESTEC, de grootste technische vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA).

Tijdens de rondleiding bezoek je onder andere de testfaciliteiten voor satellieten en het informatiecentrum voor het International Space Station (ISS).

    

De Space Train rijdt alleen in de weekends en in de officiële schoolvakanties. Je moet minimaal 9 jaar en goed ter been zijn om mee te kunnen en legitimatie is voor dit onderdeel verplicht.

Alle informatie over Space Expo is te vinden op www.spaceexpo.nl

Tags: ruimte, Zuid Holland, museum, ruimtevaart