FANtv-nl-logo-mobile

Vroegbetaalkorting afgeschaft

Omdat je normaal pas zes weken voor vertrek van je reis hoeft te betalen, krijg je soms korting als je eerder betaalt. Reisbureaus die aangesloten zijn bij SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden, mogen deze korting niet meer geven.Het zijn vooral de kleine reisbureaus die de korting geven. Omdat deze kleine reisbureau niet veel inkomsten hebben, proberen ze op deze manier eerder aan geld te komen. Maar omdat het de afgelopen tijd vaker gebeurd is dat zo'n klein reisbureau alsnog failliet gaat, durft de stichting SGR deze kortingen niet meer aan.Verzekering
Stichting Garantiefonds Reisgelden zorgt er namelijk voor dat je reis bij een faillissement van je reisbureau alsnog door kan gaan. De stichting werkt als een soort verzekering. In geval van nood betalen zij het geld alsnog aan de touroperator. Omdat de SGR op deze manier te veel kosten maakt, heeft de stichting de regels aangepast.


Vroegboekkorting
Deze regelwijziging heeft niets te maken met de vroegboekkorting. Dit is een korting die je krijgt als je erg snel beslist waar je op vakantie wilt gaan.

Vergelijkbare artikelen