FANtv-nl-logo-mobile

Parkeren het duurst op Schiphol

Verre reizen maak je het met vliegtuig. Maar hoe kom je bij het vliegveld? Het is het gemakkelijkst om met de auto naar het vliegveld te rijden. Maar dan moet je rekening houden met enorme parkeerkosten.De meeste vakanties beginnen op Schiphol, het grootste vliegveld van Nederland. Schiphol ligt mooi centraal in Nederland, er vertrekken per dag veel vliegtuigen en er is parkeergelegenheid genoeg. Het nadeel is wel dat je flink moet betalen voor zo'n plekje.Schiphol
In deze vergelijking zijn we uitgegaan van een vijftiendaagse vakantie. Op Schiphol ben je voor de vakantie op P3, het terrein voor lang parkeren, zo 128 euro kwijt. Toch kun je hier heel simpel geld besparen. Reserveer van te voren je plek via Schiphol Smart Parking. Nu betaal je nog maar 87,50 euro voor vijftien dagen.


Rotterdam
Van de kleinere regionale vliegvelden vertrekken minder vliegtuigen, maar toch kan het de moeite waard zijn om daar je vakantie te laten beginnen. Op vliegveld Rotterdam Airport bespaar je bijna een tientje op de parkeerkosten van Schiphol. Je betaalt voor vijftien dagen 78 euro.Eindhoven
Parkeren op Eindhoven Airport is bijna net zo duur als in Rotterdam. Op P4 ben je toch nog vijftig cent goedkoper uit. Vanaf daar is het nog vierhonderd meter lopen naar het vliegveld. Er is ook een parkeerplaats direct naast het vliegveld, maar de kosten daarvan liggen aanzienlijk hoger.


Maastricht en Groningen
Op Maastricht Aachen Airport laat je de auto al voor 64 euro achter. Maar parkeren bij het vliegveld kan nóg goedkoper. Op Groningen Airport Eede stal je jouw vierwieler vijftien dagen voor maar 45 euro. Vergelijk dit met de parkeerkosten op Schiphol en je ziet dat je zo twee keer extra uit eten kunt op je vakantiebestemming.

Vergelijkbare artikelen