FANtv-nl-logo-mobile

Brussel, hoofdstad van Europa

Brussel is zo lekker dichtbij, maar toch weer anders. De stad mag misschien minder tot de verbeelding spreken dan bijvoorbeeld Parijs of Londen, maar dat is onterecht.

Brussel heeft namelijk véél meer te bieden dan je denkt. Cultuur, talloze terrassen, de mooiste winkels en natuurlijk vriendelijke Brusselaren.

Daarnaast is Brussel een beetje van iedere Europeaan, door de vele Europese instellingen en uiteraard de Europese commissie die in de stad gevestigd zijn. Maar Brussel is ook een stad vol mooie gebouwen en prachtige pleinen zoals de Grote Markt, door UNESCO tot wereld erfgoed verklaard.

Zeker cultureel kom je aan je trekken in deze stad. Vele mooie en bijzondere musea en gebouwen. Brussel ontpopt zich ook steeds meer als een internationale stad voor creatieven. Niet te vergeten is 'de strip', want deze stad bracht vele grootheden van de stripcultuur voort zoals Herge (Kuifje) en van der Steen (Suske & Wiske).

In de hoofdstad van een land waarin het 'pintje' een zo belangrijke plaats inneemt mag je natuurlijk veel leuke kroegen en cafeetjes verwachten. Het goede leven in Brussel vertaalt zich dan ook in talrijke restaurants en gezellige bars. Tijdens je stedentrip Brussel zul je merken dat de stad op een relatief kleine oppervlakte een ongelofelijk groot aantal verschillende mogelijkheden biedt.

Hoewel Brussel officieel tweetalig is, spreekt de meerderheid Frans. Maar je hoort en ziet ook veel Nederlands. Op straat zijn alle straataanduidingen tweetalig en ook veel reclames zie je zowel in het Nederlands als in het Frans.

Vergeet tijdens je bezoek aan Brussel niet te genieten van alle heerlijkheden die deze stad biedt.... pralines, een puntzakfriet en warme wafels! Een laatste tip, koop minimaal twee doosjes pralines - één doosje voor daar en één voor thuis - om na te genieten van deze geweldige stad. Een stedentrip Brussel, lekker dichtbij en toch zo totaal anders!

Alle informatie over een korte vakantie in Brussel en andere stedentripsvind je bij de Stedentrips.

Tags: stedentrips, belgie

© FANtv.nl