FANtv-nl-logo-mobile

Barcelona: tapas, uitgaan en cultuur

Barcelona is één van de populairste bestemmingen van dit moment voor je stedentrip. Dat is niet voor niets, want wie Barcelona bezoekt mag veel verwachten!

Hieronder een korte samenvatting van de leukste wijken en plekken van Barcelona.

De Rambla is de belangrijkste straat van Barcelona. De straat begint bij de Plaça de Catalunya en eindigt bij de haven. Op de Rambla heb je vele stalletjes waar je bloemen, kranten en allerlei andere zaken kunt krijgen.

In de gotische wijk Barri Gòttic liggen veel monumenten, musea, winkels en andere bezienswaardigheden. De wijk bestaat uit smalle steegjes en als je er doorheen loopt proef je de sfeer van vroeger. Als je wilt kun je hier de hele dag je ogen uitkijken.

De 213 meter hoge berg van Montjuïc heeft schitterende parken, botanische tuinen, paleizen en een Grieks theater. Ook de beroemde fonteinen van Charles Buigas met muziek en lichtorgel zijn een waar spektakel.

Er zijn veel restaurants in Barcelona, zoals rond de Plaça de Catalunya, Barri Gòttic en natuurlijk op de Rambla. Het gevaar is dat je dan al snel in een 'toeristenfuik' loopt. Kijk daarom ook bij onze persoonlijke selectie van leuke en bijzondere restaurants in Barcelona.

Veel bars, cafés, disco's, bioscopen en nachtclubs vind je op en om Plaça de Catalunya, de Rambla en aan de Paseo de Gracia. Houd er wel rekening mee dat de entreeprijzen van de grotere discotheken en clubs in Barcelona aan de hoge kant kunnen zijn.

Het bekendste warenhuis is El Corte Inglès aan de Plaça de Catalunya. Aan de Rambla liggen ook veel winkels en er is een leuke levensmiddelenmarkt. Op en rond de Gran Via de les Cortes Catalanes vind je veel moderne winkels met design spullen en antiek.

 

Wie aan Barcelona denkt, denkt ook aan Antoni Gaudí. Deze architect en Barcelona zijn een onlosmakelijke combinatie. Het bekendste bouwwerk van Gaudí, de kathedraal 'Sagrada Família, is nog steeds niet voltooid en het zal zeker nog jaren duren eer het af is.

Informatie Stedentrip Barcelona en andere stedentrips vind je bij Stedentrips.

Tags: stedentrips, Spanje