FANtv-nl-logo-mobile

Granada, een oude Moorse stad in Europa

Granada is prachtig gelegen aan de voet van de Sierra Nevada. De sporen van de Moorse en Christelijke overheersingen zijn hier overal zichtbaar.

Granada bevat bijvoorbeeld het enige overgebleven Moorse paleizencomplex van Spanje. Deze stad bruist van energie, culturele oudheid en bovenal de Andalusische gezelligheid. Je kunt hier eindeloos dwalen door charmante straatjes, winkelen en genieten van live flamenco optredens.

Wie veel van Granada wil zien moet hier zeker wel twee dagen voor uittrekken. De stad, waar de Moorse bezetting zijn sporen heeft achtergelaten, heeft heel veel bezienswaardigheden. Het Alhambra is hier een voorbeeld van en tevens één van de topattracties. Verder vind je in de stad ook veel mooie pleinen, historische wijken en een unieke natuur.

Het Alhambra
Het Alhambra (het rode kasteel) werd in de 14e eeuw gebouwd als paleis. Volgens de heersers moest dit een weerspiegeling zijn van de hemel op aarde.

Het werd briljant gebouwd met eenvoudige materialen zoals hout, tegels en stucwerk. Het is niet één, maar een hele reeks gebouwen verscholen achter schitterende verdedigingswerken.

De Nasridenpaleizen
Dit paleizencomplex bestaat uit drie paleizen: het Mexuar, hier werden de zakelijke en juridische zaken van het koninkrijk geregeld. Het Serallo, dit was de residentie van de Sultan en zijn Harem, deze bevat de privé-vertrekken. De tuinen zijn groot en overal vindt u vijvers en fonteinen. Je kunt hier echt een hele dag rondlopen en zal verbaasd zijn over de schoonheid van dit complex.

Generalife
Dit was het zomerverblijf van de sultans. Het complex is een doolhof van gebouwen, patio's en tuinen met vijvers en fonteinen.

De Albaicin
De Albaicin is een Moorse wijk met een wirwar van steegjes, pleintjes, trappen en witgekalkte huizen. Je vindt hier de Moorse baden en het archeologisch museum, waar voorwerpen uit de geschiedenis van de hele provincie tentoongesteld worden. Een mooi uitzicht over de wijk heb je vanaf de San Nicolaskerk.

 

Granada is een stad die je zeker moet bezoeken als je in Zuid-Spanje bent. Maar deze oude stad is ook zeer geschikt voor een stedentrip. Hier vind je alle informatie.

Tags: stedentrips, Spanje