FANtv-nl-logo-mobile

Sevilla: De meest Spaanse stad van Spanje

Sevilla is Spanje in het klein. Een bezoek aan de hoofdstad van Andalusië is een onovertroffen cultuurhistorische belevenis.

In deze stad van de Flamenco ontdek je dwalend door straatjes en steegjes schitterende tuinen, talloze plazas en patios in Moorse bouwstijl. De gotische kathedraal en de koninklijke verblijven in het Alcazares zijn een must voor iedere bezoeker.

De stad wordt opgesplitst in tweeën door de rivier de Qualdalquivir. Het is een geweldige stad waar je ogen te kort komt. Met smalle straatjes waar de balkonnetjes elkaar bijna aanraken. Dit gedeelte van Spanje staat bekend om zijn rijke en boeiende geschiedenis. Sevilla is een samenkomst van vele beschavingen, van Arabieren tot Romeinen.

Het historische hart van Sevilla bevat prachtige gebouwen: de kathedraal La Giralda, een gotisch kolos met zijn mooie klokkentoren-minaret La Giralda. Meer naar het noorden vind je de oude Joodse wijk, Santa Cruz. Hier is het een gekronkel van kleine smalle straatjes, leuke pleintjes met sinaasappelbomen.

La Giralda
La Giralda is het symbool van Sevilla. De klokkentoren is van oorsprong Moors. Deze werd in 1198 vervaardigd, Hernán Ruiz voltooide de Giralda uiteindelijk in 1568. Een bezoek aan deze enorme kathedraal inclusief de beklimming van de Giralda is zeker de moeite waard.

Alcázar
De Alcázar bevindt zich in de Plaza de Triunfo naast de kathedraal. Het is een complex van Moorse paleizen en tuinen. De tuinen van de Alcázar zijn de ideale plek om tot rust te komen en waar je kunt genieten van het fluitconcert van vele zwaluwtjes die hier huizen.

Plaza de Torros de la Maestranza
Volgens velen is de Plaza de Torros de la Maestranza de mooiste arena van Spanje. Deze arena dateert uit 1761 en biedt plaats aan 12.500 bezoekers. Je kunt de atmosfeer proeven of een kijkje te nemen in het kleine museum, waar de geschiedenis van het stierenvechten staat beschreven.

Centro Comercial Plaza de Armas
Dit is een oud treinstation dat is omgebouwd tot winkelcentrum. Het oude station van Sevilla (1901) met baksteen, keramiek, ijzer en glas is zeker een bezoek waard en zal ook de shoppers onder de toeristen zeer aanspreken.

Alle informatie over een voordelige stedentrip naar Sevilla vind je bij de [stedentips].

Tags: stedentrips, Spanje