FANtv-nl-logo-mobile

Madrid, stad van contrasten

Madrid is in populariteit ondergesneeuwd door Barcelona, maar in de praktijk in de Spaanse hoofdstad qua mogelijkheden zeker zo rijk!

De Madrid al Cielo...van Madrid in één ruk naar de hemel...oftewel...hier vind je het paradijs op aarde! Madrid is inderdaad zeer zeker meer de moeite waard dan menigeen doet vermoeden.

Een kopje koffie drinken of lekker tapas eten op Plaza Mayor. Laat je tegelijkertijd bekoren door de unieke architectuur met de arcadebogen, door de straatartiesten, of door de onder alle omstandigheden uitstekend geklede Madrilenen. Dat is één van die vele geneugten die de Spaanse hoofdstad te bieden heeft. Een stad die zich kenmerkt door haar veelzijdigheid.

Wereldberoemd is het Prado-museum met haar schitterende schilderijencollectie. Het Prado, herbergt zoveel kunstwerken dat je hier gerust een hele week zou kunnen rondkijken en nog steeds nieuwe dingen zou ontdekken.

 

Ook het witte koninklijk paleis is een interessante bezienswaardigheid. In het hart van de stad vind je ook de Plaza Mayor. Hier vonden vroeger stierengevechten plaats. Ook ketterverbrandingen en heilig- en zaligverklaringen werden hier gedaan. Plaza Mayor is een plein met een druk en soms beladen verleden. Hedentendage is het een prachtig plein, symmetrisch gebouwd, met vele cafeetjes en terrasjes. In de kleine smalle kronkelstraatjes rond het grote plein proef je de typisch Madrileense sfeer.

Winkelen kun je in Madrid natuurlijk ook uitstekend. Er zijn veel winkelstraten waar je uren kunt doorbrengen, o.a. in de omgeving van Gran Via, in de wijk Chueca, in de omgeving van Plaza Mayor en Puerta del Sol. Slenter op zondag eens over de Rastro, dan is daar de grote vlooien- en antiekmarkt, waar een bijzonder gezellige sfeer hangt.

Het chique leven speelt zich af in de zakenwijk Salamanca, waar de internationale modetop zich heeft gevestigd. Wellicht wat te prijzig om te kopen, maar kijken kan immers ook leuk zijn.

Je kunt uw dag in Madrid zo lang maken als je wilt, want de nachten zijn hier vrolijk en lang! Ben je moe geworden van al het stadse kabaal (want dat is er volop), dan kun je je heerlijk terugtrekken in het Parque del Retiro. Het park bevindt zich recht tegenover de Prado en is een fantastische groene zone om heerlijk bij te komen van de hitte van de stad. Madrid is een stad van contrasten!

Hier vind je alle informatie voor een stedentrip naar Madrid

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl