FANtv-nl-logo-mobile

Een stedentrip naar Groningen

 Voor een stedentrip hoef je niet altijd naar het buitenland te gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan een stedentrip naar Groningen.

In Groningen is van alles te beleven! Uitgaan, cultuur, winkels… Groningen heeft het allemaal.

Musea
Bezoek bijvoorbeeld het spraakmakende Groninger Museum. Bekijk de grote verzameling porselein of bezoek een mooie tentoonstelling.

Ook het Nederlands Stripmuseum is een aanrader. Bewonder de striphelden Suske en Wiske, Dirkjan en nog veel meer. Naast een uitgebreide collectie oude en nieuwe strips vind je hier ook wisselende exposities.

Maar ook de stad zelf is een museum. Er zijn veel oude gebouwen bewaard gebleven.De 100 meter hoge Martinitoren is het bekendste monument. Deze kun je beklimmen, waarna je als beloning een prachtig uitzicht over de stad krijgt.

In de kano
Wil je u de stad eens op een andere manier bekijken? Huur dan een kano onder de Herebrug en ontdek al peddelend Groningen op geheel andere wijze! Bekijk snel de kanofolder waarop alle bezienswaardigheden langs de binnenstadsgracht zijn aangegeven.

Winkelen
Ook voor winkelen bent u in de veelzijdige stad Groningen op de goede plek. Sla je slag in een van de trendy kledingzaken in de Zwanestraat, zoek een leuk accessoire uit in een winkel in de Oosterstraat of wandel rond in het Groninger boekenkwartier.

Uitgaan
Groningen is een studentenstad, en dat is een garantie dat je er erg gezellig uit kunt gaan. De meeste eethuisjes, kroegen, bars en cafés bevinden zich op het plein en op de Grote Markt.

Overnachten
Bij een echte stedentrip hoort natuurlijk een overnachting. daarvoor zijn tal van hotels beschikbaar. Kijk bij de Stedentrips voor voordelige hotels in en rond Groningen.

Tags: stedentrips, Groningen