FANtv-nl-logo-mobile

Athene: Historie in een bruisende stad

Athene is een stad vol met overblijfselen uit de Griekse oudheid. Maar naast geschiedenis vind je er er ook een bruisend uitgaansleven en heel veel gezelligheid.

 

 

Want gezelligheid kent geen tijd in de wijken Plaka en Monasteraki met hun kleine, autovrije straatjes met gezellige terrassen, restaurants, de echte Griekse taverna's en de talloze souvernierwinkels, kledingzaken en juweliers. Op zondagochtend is een bezoek aan de Monasteraki vlooienmarkt zeker de moeite waard. Ook aan te raden is het om de metrostations van binnen te bekijken. Tijdens de aanleg van het metronetwerk werden er duizenden kunstschatten opgegraven.

Athene heeft een schat aan historie en heeft talloze bezienswaardigheden. Het bekendste symbool van Athene is de Acropolis. De Acropolis is een wereldberoemde ruïne en bestaat uit verschillende onderdelen zoals o.a. Parthenon (tempel), Herodeion (amfitheater), Dionusos amfitheater, Erechtheion, Acropolis museum, het Propylaea en de Athena Nike (tempel). Doordat Acropolis boven de stad uitsteekt heb je bij zonsondergang en zonsopgang een prachtig gekleurd uitzicht over de stad.

 

 

Het oude Agora bestaat ook uit verschillende onderdelen zoals het monument van de 10 heroes, het Romeinse Agora, de Stoa - en Basileios Stoa en de tempel Theseion.

 

Lees verder

Vergelijkbare artikelen