FANtv-nl-logo-mobile

Cannes, aan de Cote d'Azur

Toeven in Cannes betekent 'joie de vivre' op z'n mondainst. Hier tips voor een trip naar deze bekende Franse toeristenstad. 

De Franse Rivièra heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Jaarlijks trekken tienduizenden toeristen naar de Côte d'Azur om van het goede leven te genieten.

 

 

In Cannes, festivalstad bij uitstek, houdt het toeristenfeest nooit op. De stad heeft alles te bieden wat je van een kustplaats mag verwachten: levendige jachthavens, casino's, kilometers strand, boulevards, uitstekende restaurants en een schilderachtige oude wijk, Le Suquet.

Je kunt uitstekend winkelen en flaneren over de Boulevard de la Croisette. Winkelliefhebbers (met een goed gevulde portomonee) kunnen in Cannes hun hart ophalen. De belangrijke winkelstraten in Cannes zijn Rue d'antibes en Rue Meyandier en bevinden zich in de omgeving van de Boulevard de La Croisette. Langs de boulevard vind je vooral de wat chiquere en duurdere winkels.

 

 

En als het om gastronomie gaat, lijkt hier de hele culinaire wereld wel bij elkaar te komen: er is keuze uit talloze restaurants, van vrijwel onbetaalbaar en exclusief tot een snelle hap voor weinig.

In Cannes zijn ook een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet moet overslaan.

Een bezoek aan de oude haven is in ieder geval aan te raden. Hier kun je ook een kijkje nemen in de wachttoren uit 1385. Bezoek verder eens de Le Grand Jas begraafplaats. Dit park heeft een omvang van negen hectare en is daarmee het grootste park in Cannes. Het is één van de opvallendste begraafplaatsen in Zuid-Frankrijk. Dit komt met name door de locatie, de architectuur van het landschap en de vele verschillende grafstenen. De begraafplaats is overdag gratis toegankelijk.

 

 

Heel bijzonder is ook het stadhuis van Cannes. Oorspronkelijk was hier het museum voor natuurhistorie gevestigd. Elke verdieping van dit neoklassieke monument heeft een eigen, gebeeldhouwde decoratie. Een prachtige bezienswaardigheid voor wie van cultuur houdt.

 

 

In Cannes staan enorm veel villa's, vaak gebouwd tegen de steile hellingen van de heuvels. De stijlen waarin in ze gebouwd zijn, variëren van barok tot vrije stijl met klassieke elementen. Een villa bezichtigingen kan vaak tegen een kleine vergoeding en soms onder leiding van een gids.

Een bekende villa is Domergue villa. Deze villa werd in 1934 gebouwd door de schilder Jean-Gabriel Domerque. Hij ontwierp het hele gebouw en alle decoraties tot in de kleinste details. Zijn vrouw was beeldhouwster en nam de tuin voor haar rekening. De tuin is werkelijk prachtig met watervallen en vijvers. Na de dood van Jean-Gabriel schonk zijn vrouw de villa aan Cannes. Sinds 2000 ligt het koppel begraven bij de villa. Te bezichtigen onder leiding van een gids.

 

 

Vanaf de oude haven van Cannes kun je met de boot naar Iles de Lerins. Dit zijn twee kleine eilandjes voor de kust, St. Marguerite is hiervan de grootste. Het is een aanrader om hier het voormalige klooster 'Fort Vauben' te bezoeken. Daarnaast kun je een heerlijke wandeling maken over het eiland of het Fort Royal bezoeken. Hier hebben veel gevangenen vastgezeten toen er in 1687 cellen werden gebouwd.

Kijk hier voor de beste aanbiedingen van stedentrips naar Cannes

Vergelijkbare artikelen