FANtv-nl-logo-mobile

Bremen: Onverwacht veelzijdig

Hanzestad Bremen heeft vele gezichten. Deze stad met geschiedenis, traditie, hightech, wetenschap en ruimtevaart heeft voor iedereen wel wat te bieden!

In het Universum Science Center Bremen kun je op een interactieve manier in de wereld van de wetenschap duiken, terwijl de geschiedenis van de stad tijdens de rondgang door het historische centrum van Bremen wordt verklaard.

 

De nieuwe promenade de Schlachte nodigt iedereen uit voor een wandeling langs de Weser, middenin de binnenstad. Bezoek hier één van de vele restaurantjes, barretjes of bekijk eens de schepen die hier hebben aangelegd!

Ook het Raadhuis (Unesco werelderfgoed), de Böttcherstrasse met bijzondere architectuur of de dom van Bremen zijn absoluut een bezoek waard! En natuurlijk zijn er de over de hele wereld bekende Bremer Stadsmuzikanten uit het sprookje van de gebroeders Grimm.

Universum Science Center
In dit interaktieve wetenschapscentrum wordt op meer dan 40.000 m² een wereld aan wetenschap en wetenswaardigheden getoond.

Op een interaktieve manier kan jong en oud hier ervaren hoe een tornado ontstaat of waarom iedere mens anders is en waarom we ouder worden. Er zijn 3 onderdelen: expeditie mens, aarde en kosmos. Hier wordt tijdreizen mogelijk en kunnen licht experimenten gedaan worden.

St. Petri Dom
Van een heel andere orde is de dom van Bremen. De St. Petri Dom heeft een geschiedenis van meer dan 1200 jaar. De dom is gebouwd in het begin van de 13e eeuw en heeft als een van de oudste overblijfselen een orgel. De dom van Bremen is dagelijks geopend en gratis te bezoeken. Er is tevens een museum met graven van oude Bremense bischoppen, de entree hiervan bedraagt € 1 per persoon.

Marktplatz
Bremen is èèn van Duitslands mooiste en oudste marktplaatsen. In het midden van het honderden jaren oude marktplein staat het 'Hanze" kruis, een gedenkteken voor de Hanze deelnemers die gevallen zijn tijdens de oorlogen voor vrijheid. Vanaf hier heeft men een mooi uitzicht over o.a. het zandstenen beeld van de ridder Roland en de St. Petri kathedraal.

Kunsthalle
De 'Kunsthalle' is Bremens kunstmuseum met schilderijen en beeldhouwwerken vanaf de 15e eeuw tot aan nu. Hieronder bevinden zich werken van Delacroix, Liebermann, Corinth, Modersohn-Becker en Beckmann. Eèn van de meest bijzondere collecties is de grafische galerij met 220.000 tekeningen, de grootste collectie van Europa uit de 19e eeuw.

Packhaus Zeitraum
Dit is een interaktief museum in een oud pakhuis. Geschiedenis wordt hier op een andere manier verteld. Niet achter glas, maar je maakt het allemaal echt mee, op een interaktieve manier. In dit historische gebouw wordt de geschiedenis van Bremen op ongewone wijze gebracht. Met een speciale bril lijkt het of de bezoekers deel uit maken van een andere tijd. Spelenderwijs kan hier veel over de geschiedenis worden geleerd. Het museum is gelegen in het oudste gedeelte van Bremen, in Schnoor.

Havenmuseum Speicher XI
In Bremen mag natuurlijk een museum over de haven niet ontbreken. De rondleiding door het museum begint met de bouw van de Europahaven, meer dan 100 jaar geleden, en eindigt met de toekomstplannen voor de haven. Er wordt veel verteld over de geschiedenis van de pakhuizen en de haven. Het museum is gevestigd in het historische Speicher XI gebouw.

En dit is nog maar een kleine greep uit wat er allemaal te beleven valt in deze Duitse stad op slechts 3 uur rijden van Utrecht.  Bij de Stedentrips vind je alle informatie over een trip naar Bremen.

Tags: stedentrips, Duitsland