FANtv-nl-logo-mobile

Zürich: Vervelen zal je je er niet snel

Zürich is een mondaine en cosmopolitische stad is gelegen aan het gelijknamige meer, temidden van de Alpen.

Shopliefhebbers kunnen in Zürich hun hart ophalen in de Bahnhofstrasse met vele luxe boetieks en warenhuizen. Uiteraard vind je hier een groot aanbod aan horloges en sieraden. In de wijk Kreis 5 kun je ook goed shoppen. Hier vind je voornamelijk de wat goedkopere winkels. Voor de leuke en kleine winkeltjes moet je in de smalle straatjes rond de Niederdorferstrasse en Münsterhof zijn.

 

 

Ook op cultureel gebied is de stad goed vertegenwoordigd. Je vindt hier meer dan 50 bioscopen en in de zomer is het leuk om een bezoek te brengen aan een van de vele openluchtbioscopen.

Ben je sportief ingesteld? Dan is er ook genoeg te beleven in Zürich. U kunt er heerlijk wandelen, skeeleren of fietsen door de parken of zeilen op het meer.

En natuurlijk is er veel te zien in Zürich. Je vindt in de stad prachtige historische wijken die worden afgewisseld met moderne architectonische hoogstandjes. Een goed beeld van de stad krijg je door de Kathedraal de Grossmünster te beklimmen. De kathedraal heeft een unieke, dubbele toren. Maak de klim van 185 treden en geniet van een prachtig uitzicht over de stad.

 

 

De goedkoopste en makkelijkste manier om de stad te ontdekken is met de Zürich Card. Hiermee kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer of de boot. Daarnaast heb je toegang tot 43 musea en krijg je 50% korting op een stadstour.

Een museum dat je dan zeker niet moet overslaan is het Kunsthaus. Hier vind je kunstwerken uit alle belangrijke periodes van de Europese kunst van de middeleeuwen tot nu. Je kunt hier onder andere schilderijen bewonderen van Vincent van Gogh, Albetro Giacometti en van veel Zwitserse kunstenaars.

Ook het Schweizerisch Landesmuseum is een must. In dit kasteelachtige gebouw is de grootste verzameling uit de Zwitserse cultuurgeschiedenis ondergebracht.

 

 

Je kunt hier een grote collectie aan spullen bewonderen uit de prehistorie en de middeleeuwen. Verder kom je meer te weten over de geschiedenis van de uurwerken en kun je historische kamers en klederdrachten bewonderen.

Alle informatie nodig voor een trip naar Zürich vind je hier

Tags: stedentrips, zwitserland