FANtv-nl-logo-mobile

Edinburgh, de parel van Schotland

In de gemoedelijke Schotse hoofdstad domineren prachtige 16e en 17e eeuwse gebouwen het stadsbeeld.

Edinburgh is rijk aan talloze bezienswaardigheden en cultuurschatten van grote reputatie, zoals Edinburgh Castle, dat hoog boven alles uittorent, Holyrood Palace, the National Gallery of Scotland, the Royal Botanic Garden, diverse interessante musea en galerieën en niet te vergeten, voor de fijnproevers, het Whisky Heritage Centre.

 

Slagader van de oude stad is de Royal Mile of Castle Hill, die het schilderachtig gelegen slot verbindt met Holyrood House.

Winkelen in Princes Street hoort erbij. De cultuurliefhebber kan in de voetsporen treden van beroemde schrijvers zoals Doyle, Scott en Stevenson. Eenmaal moe van je verkenningstocht, kun je op verhaal komen in één van de 700 pubs  die Edinburgh rijk is met een echte Schotse whisky.

Edinburgh wordt door kenners beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Daar zijn de Schotten uiteraard zeer trots op. Gerekend naar de bezoekers afkomst van alle continenten, is het zonder meer een wereldstad!

St. Giles Cathedral
Het St. Giles Cathedral is een kerk middenin het toeristische Royal Mile. Op de plek van de kerk zette John Knox de Schotse reformatie op gang. Als je in de kerk bent, moet je echt kijken naar de mooie gekleurde ramen waar allerlei symbolen in terug te vinden zijn. Natuur, liefde en de mensheid worden onder andere uitgebeeld.

 

National Gallery of Scotland
Het nationale museum bevat 23 zalen met Schotse en internationale meesterwerken. Het museum is een echte aanrader voor kunstliefhebbers. Elke zaal behandeld een andere tijdsperiode waardoor het museum een overzichtelijk geheel vormt.

Holyrood Palace
Holyrood Palace is de koninklijke residentie waar nog elk jaar de koningin enkele weken verblijft. Hierdoor is de toegang tot het kasteel beperkt en zijn niet alle kamers zijn hierdoor te bezichtigen. Tijdens een rondleiding kun je achter enkele gesloten deuren kijken. Ook zal je langs de Picture Gallery komen. Hier hangen een aantal portretten van Schotse vorsten en vorstinnen.

Scoty whisky centre
Je kunt niet om de whisky heen in Schotland daarom is een kijkje in het Scoty Whisky Centre een aanrader. Na een bezoek kunt u natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan. In de winkel ernaast worden meer dan honderd soorten whisky verkocht.

Alle informatie nodig voor een bezoek aan Edinburgh vind je bij de Stedentrips.

Tags: engeland, stedentrips, Schotland