FANtv-nl-logo-mobile

Zuidoost-Engeland

Zuidoost-Engeland is Engeland op zijn best! Van Kent, de 'tuin van Engeland', tot de adembenemende Dorset Heritage Coast en van het Isle of Wight tot de rustgevende dorpjes in Oxfordshire.

Zuidoost-Engeland biedt de perfecte mix. Je vindt hier typische dorpjes, glooiend landschap, dramatische kustlijnen, chique badplaatsen en steden met een rijke en ver teruggaande cultuur. Kies uit landelijke rust, stedelijke bezienswaardigheden, stimulerende kusten en echt strandvermaak voor een tussendoor vakantie met grote variëteit.

Tuinen
Er zijn vele tuinen te bezoeken in het zuidoosten die allemaal een onvergetelijke ervaring garanderen. Van de wereldberoemde Sissinghurst Gardens tot het romantische Nymans, of Cliveden dat uitkijkt over de rivier de Theems, nabij Maidenhead. En natuurlijk Savill Garden in Windsor Great Park of het exotische Leonardslee nabij Horsham.

Gebouwen
Geschiedenis heeft een spoor van magnifieke gebouwen uit allerlei tijden achtergelaten zoals Fishbourne Roman Palace, het 12e-eeuwse Canterbury Cathedral en fantastische kastelen zoals Leeds Castle in Kent of Windsor Castle, de officiële residentie van de Koningin. En wat te denken van de Universiteit van Oxford.

Kust
Je bent in Zuidoois-Engeland nooit ver van de kust en het bijbehorende maritieme erfgoed. De Historic Dockyard in Chatham beslaat 400 jaar maritieme geschiedenis, terwijl Portsmouth de plek is waar het schip van Henry VIII de Mar Rose, Admiral Lord Nelson's HMS Victory en HMS Warrior te vinden zijn.

Wandelen
Het is gemakkelijk om hier aan de drukte te ontsnappen. Bezoek de Cotswolds en Oxfordshire, beroemd om zijn met riet bedekte cottages, of wandel hoog over de North en South Downs of de heuvels van Surrey - zeker de moeite waard!

Londen
En Zuidoost Engeland grenst aan Londen, dus een korte vakantie in dit deel van Engeland is uitstekend te combineren met een bezoek aan Londen.

Meer informatie over Engeland vind je op VisitEngeland.nl. De beste hotels tegen een lage prijs vind je bij de Stedentrips.

 

Tags: engeland