FANtv-nl-logo-mobile

Córdoba. Een voormalige wereldstad

Córdoba staat bekend om zijn enorme moskee 'La mesquita', maar de zuid-Spaanse stad heeft veel meer te bieden.

Ook het Palacio de Viana en het Medina Arahare zijn zeker een bezoek waard. De Joodse wijk of Judeira is één van de gezelligste stadsdelen van Cordoba, waar je veel kleine smalle straatjes met winkels en restaurants vindt.

In Córdoba waan je je in de 10e eeuw na Christus, toen dit een van de grootste steden van de westerse wereld was. Je vindt in deze oude stad ook unieke combinaties van islamitische en christelijke stijlen. De Moren hebben immers eeuwenlang over Córdoba geheerst.

Ook in de oude Joodse wijk lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Je kunt in dit voetgangersgedeelte perfect wandelen langs de stadsmuren van de wijk. De muren maakten deel uit van het verdedigingsstelsel van de stad en zijn goed bewaard gebleven.

Een bezoek waard is ook het Alcázar de los Reyes Cristianos, de koninklijke residentie uit de 14e eeuw. In dit gebouw voerden Isabella en Ferdinand gesprekken met Columbus aan de vooravond van zijn reizen naar Azië (die reizen naar Amerika zouden worden). De baden, tuinen, de mozaïeken en de paardenstallen mag je niet missen.

Het aantal boetiekjes waar je typische souvenirs kan kopen is in Córdoba ontelbaar. Met name in het oude stadgedeelte waar ambachtelijke producten zoals hoeden, keramiek, handbewerkt leder en gitaren veel te vinden zijn. Wanneer u in het joodse kwartier en de straten rondom de Moskee komt zijn er heel wat geschenkenwinkels te vinden en delicatessenzaken met olijfolie en wijnen.

Alle informatie over een trip naar Córdoba vind je bij de Stedentrips.

Tags: stedentrips, Spanje