FANtv-nl-logo-mobile

Kopenhagen, het hele jaar de moeite waard

De Deense hoofdstad, gelegen aan de oostkust van het Deense eiland Zealand, is het hele jaar door een leuke stad om te bezoeken.

In de verkeersvrije oude binnenstad van Kopenhagen en langs de kades van Nyhavn en Christianshavn bruist het van de gezelligheid! Terrasjes zijn er in overvloed en in de smalle historische straatjes vind je de leukste trendy winkeltjes. Aan kunst en design is ook veel te zien en te vinden. Dat begint al op de luchthaven met teakhouten vloeren en maandelijks wisselende exposities van veelal moderne kunstenaars.

Kopenhagen zelf kunt u uitstekend verkennen met de fiets. De afstanden zijn gering en de binnenstad is verkeersvrij wat het fietsen nog een stuk aangenamer maakt. Stroget is het winkelcentrum van de stad. Met heel veel verschillende winkels is er voor iedereen wel wat te vinden. Verder is reizen met de metro ook een genot. Kopenhagen heeft namelijk metrostations die tot de mooiste ter wereld behoren.Wereldberoemd is het standbeeld van 'den lille Havfrue'. Het is een werk van Edvard Eriksen uit 1913. Het sprookje 'de kleine zeemeermin' van Andersen leverde de inspiratie. Maar de overzichtelijke oude stad nodigt tot meer uit. Vele bezienswaardigheden liggen in de kleine oude stad, omgrensd door het kasteel in het noorden en Tivoli, het attractiepark, in het zuiden.

Het westen van de oude stad grenst aan de botanische tuin en de haven en Nyhavn geven het einde van het oostelijke gedeelte weer van de oude stad. Bijna overal vindt u wel een koninklijk slot. Bij Amalienborg kunt u zelfs de wisseling van de wacht aanschouwen. Kortom een ideale stad om de bezienswaardigheden te voet te ontdekken.

Kijk bij de Stedentrips voor goedkope reizen naar Kopenhagen.

Tags: stedentrips, Denemarken, Scandinavie